Aktier

USA/åbning: Nike topper lysegrønt marked

Stemningen omkring de amerikanske aktier er fredag vendt i timerne op til åbningen på Wall Street.

Umiddelbart indikerede futures tidligere på dagen flere fald til de tre ledende indeks fra start på sidste handelsdag inden jul, men humøret er ud på dagen blevet løftet, og i stedet er amerikanerne startet med små stigninger.

Med til at trække op er sportstøjskæmpen Nike, der torsdag aften leverede et sæt stærke resultater fra andet kvartal, som belønnes i fredagens handel.

De to foregående dage - og fem ud af de seneste seks handelsdage - har ellers budt på kursfald, mens uroen om handelskrig, brexit og pengepolitiske stramninger fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, har hærget markederne.

Dertil kan man lægge usikkerhed om den amerikanske finanslov for næste år, der ganske vist er blevet stemt igennem Repræsentanternes Hus, men som møder stor modstand blandt Demokraterne - blandt andet på grund af Donald Trumps krav om penge til at bygge en mur til Mexico.

Alt det er dog for en stund sparket til hjørne i fredagens tidlige amerikanske handel, hvor S&P 500-indekset stiger med 0,1 pct., mens Nasdaq-indekset stiger 0,4 pct., og Dow Jones-indekset løftes 0,1 pct.

Sportstøjsproducenten Nike er det store positive indslag efter et stærkt regnskab for andet kvartal af regnskabsåret 2018/19.

Nike klarede sig gennem perioden med et justeret overskud per aktie på 52 cent, mens omsætningen steg 14 pct. til 9,37 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 46 cent og en omsætning på 9,17 mia. dollar.

Siden har selskabet desuden fået løftet sin anbefaling af flere finanshuse.

Aktien stiger med 8,4 pct. til 73,22 dollar fra start.

Læs også
Top job