Aktier

Markedsoversigt: Ringe regnskabsdag og stigende renter

Der var fald for de danske aktier tirsdag. I det danske eliteindeks var det Coloplast og ISS, som fremlagde kvartalstal - og for især førstnævnte blev tallene taget kritisk imod af investorerne.

C20 Cap-indekset faldt samlet 1 pct. til 1013,35.

Coloplasts aktie endte med at falde 2,4 pct. til 517,50 kr. Det største forretningsområde, Stomi, fik en organisk vækst på 11 pct. Analytikerne havde ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates blot ventet en vækst på 8,2 pct. Den organiske vækst for den næststørste division, Kontinens, blev til gengæld 6 pct. mod ventede 6,6 pct.

ISS har været presset af udsving i valutakurserne, viste servicekoncernens regnskab for andet kvartal. Men servicekoncernen ramte alligevel stort set plet i forhold til forventningerne. ISS oppræciserede forventningerne til 2016 og venter nu en organisk vækst på 2,5-4,0 pct., hvilket er en spids højere end tidligere. ISS-aktien satte sig 0,9 pct. til 259,90 kr.

Blandt de enkelte elitepapirer, der gik frem tirsdag, var ingeniørkoncernen FLSmidth, som løftedes 2,5 pct. til 246,70 kr.

Minegiganten BHP Billington var kommet med meldinger om, at den ser lidt mere lyst på fremtiden. Og generelt var der også løft til råvareselskaberne ude i Europa.

ALK-Abelló fremlagde et regnskab med opjustering af forventningerne ALK-aktien løftedes 3,2 pct. til 962,00 kr.

NNIT kom også med regnskab tirsdag, og det viste, at it-service- og rådgivningsvirksomheden har haft fremgang i både omsætning som indtjening i andet kvartal 2016. Forventningerne til hele året fastholdes, mens positive pengestrømme danner baggrund for en udbytteudlodning.

Det blev til et renteløft på det danske obligationsmarked tirsdag, efter at investorerne havde fået et par opløftende nøgletal fra verdens største økonomi.

Renten på den tiårige danske statsobligation endte med at stige 2 basispoint til 0,08 pct. efter at have været nede at vende i 0,03 pct. i løbet af dagen.

Opgørelse over påbegyndte boligbyggeri i USA viste en bedre end ventet udvikling i juli, mens antallet af byggetilladelser dog faldt marginalt. Det påbegyndte boligbyggeri steg til 1.211.000 enheder fra 1.186.000 i juni. Samtidig var der ventet 1.180.000 enheder af analytikerne ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg.

Senere på eftermiddagen kom overraskende gode tal for industriproduktionen og kapacitetsudnyttelsen fra den anden side af Atlanten.

Industriproduktionen steg 0,7 pct. i juli, mens økonomerne havde ventet en stigning på 0,3 pct.

Kapacitetsudnyttelsen landede på 75,9 pct. i juli, mens økonomerne her havde estimeret 75,6 pct. mod 75,4 pct. måneden før.

Blandt de opmuntrende nøgletal gemte sig der dog også et enkelt skuffende, idet forbrugerpriserne steg mindre end ventet.

/ritzau/

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.