Obligationer

Mandagens obligationer: Renten steg sammen med risikoappetitten

Sammen med en let stigende risikoappetit på aktiemarkedet kravlede de danske renter på obligationsmarkedet en smule op mandag.

Ved markedslukning havde den toneangivende tiårige danske statsobligation en rente på knap 0,35 pct., hvilket lå 2 basispoint over fredagens lukkeniveau men 4 basispoint over niveauet ved mandagens åbning.

De små rentestigninger hen over dagen kunne forklares med en voksende optimisme, efter at investorerne på det seneste har skullet forholde sig til blandt andet handelskonflikten mellem USA og Kina, uroen i flere af de nye markeder samt om Italien vil overholde EU's budgetkrav.

Nervøsiteten omkring disse forhold så ud til foreløbigt at være lagt lidt til side, samtidig med at investorerne kunne finde grund til en større optimisme på grund af fredagens stærke jobrapport fra USA, der viste sig bedre end ventet af økonomerne.

- Det er nok den forøgede risikoappetit, der spiller ind lige i dag. Men det kan jo hurtigt vende rundt med alt det her handelsuro, siger rentestrateg Morten Hassing Povlsen fra Jyske Bank.

Mandag gik investorerne og afventede en endelig melding omkring den ekstra told på kinesiske varer for 200 mia. dollar, som USA's præsident, Donald Trump, tidligere har varslet.

Herudover blev det fulgt tæt, om præsidenten vil gøre noget ved truslen om at pålægge told på import af samtlige kinesiske varer, og hvordan Kina vil svare tilbage på amerikanernes forskellige tiltag.

Fra kalenderen var der ikke meget at se frem til for investorerne mandag. Eneste større nøgletal var opgørelsen over de danske forbrugerpriser, der steg med 1 pct. på årsbasis i august mod ventet 1,1 pct. ifølge Bloomberg News.

Læs også
Top job