Obligationer

Onsdagens obligationer: Danske papirer slog de tyske

Det danske obligationer sluttede tæt på uændrede onsdag, men klarede sig bedre end de tyske papirer, som obligationshandlerne normalt sammenligner med.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation lå længe 1 basispoint lavere, men steg ud på eftermiddagen og endte ligesom tirsdag i 0,41 pct. Den tiårige tyske rente steg derimod 1 basispoint til 0,49 pct.

Den tyske rente var i løbet af formiddagen endda oppe at snuse til 0,50 pct., hvilket ifølge Reuters hang sammen med, at den tyske stat udbød nye tiårige statsobligationer for 2,4 mia. euro. Papirerne blev afregnet til en rente på 0,49 pct.

Ud på formiddagen begyndte både de tyske og danske renter dog at falde sideløbende med rentestigninger i Italien, der fik investorerne til at søge mod sikker havn.

Uroen i Italien kredsede atter om størrelsen af underskuddet på næste år statsbudget. Ifølge Reuters har medlemmer af regeringskoalitionen opfordret økonomiminister Giovanni Tria til at tillade et større underskud næste år.

Fra USA kom der i løbet af eftermiddagen nyt om det amerikanske boligbyggeri. Det påbegyndte boligbyggeri steg til 1.282.000 enheder i august fra 1.174.000 i måneden før. Der var ventet en stigning, men kun til 1.238.000 enheder af analytikere ifølge Bloomberg News.

Læs også
Top job