Obligationer

Torsdagens obligationer: Afdæmpet Federal Reserve sendte renten ned

Renterne på de danske statsobligationer lukkede lavere torsdag, hvor handlerne vågnede til rentefald i USA onsdag.

Inflationstal fra Tyskland dæmpede dog optimismen i løbet af formiddagen, da statistikkerne afslørede, at prisstigningstakten er på vej op.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation endte 1 basispoint lavere end onsdag i 0,45 pct. efter en overgang at have ligget hele 6 basispoint lavere i morgenens handel.

De amerikanske renter faldt onsdag aften, efter at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, som ventet hævede sin ledende rentesats med 25 basispoint. Samtidig sløjfede centralbanken sin formulering om, at pengepolitikken er "lempelig" og hævede sit estimat for den langsigtede neutrale rente til 3 pct. fra 2,9 pct.

- Alt i alt var det lidt strammende meldinger, men på en mild måde, som gjorde, at obligationsmarkedet tog det positivt op, siger seniorporteføljemanager Martin Lundholm fra Spar Nord til Ritzau Finans.

Siden kastede tyske inflationstal dog grus i maskineriet. 2,3 pct. steg de tyske forbrugerpriser med på årsbasis i september, mens analytikere havde ventet en stigning på bare 2 pct. Den højere inflation øger risikoen for, at Den Europæiske Centralbank på sigt vil stramme pengepolitikken.

Læs også
Top job