Obligationer

Obligationer/tendens: Udsigt til stille åbning på amerikansk valgdag

Der er tirsdag udsigt til en stille åbning for renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation, på dagen hvor de amerikanske vælgere skal til stemmeurnerne.

Den amerikanske ditto handles tirsdag morgen på samme niveau, som den gjorde, da de danske handlere gik hjem mandag - med en rente på 3,20 pct.

- Der vil efter alt at dømme være en afventende stemning på de finansielle markeder i dag. Investorerne ønsker klarhed over udfaldet ved det amerikanske midtvejsvalg, som løber af stablen i dag. Vi venter, at Trump taber Repræsentanternes Hus til demokraterne, men beholder flertallet i Senatet, vurderer makroanalytiker Mathias Rømer Sproegel i en morgenkommentar.

Mandag lukkede det danske statspapir i 0,37 pct., hvilket var på linje med niveauet ved børslukketid fredag.

Klokken 11 dansk tid åbner valglokalerne i USA, hvor det såkaldte midtvejsvalg, som finder sted i midten af den amerikanske præsidents embedsperiode, holdes.

Her skal der vælges nye politikere til Kongressen - altså til Repræsentanternes Hus, hvor alle 435 medlemmer er på valg, og til Senatet, hvor 35 ud af 100 politikere er på valg.

- Valget bliver en lakmusprøve på populariteten af Trumps politik gennem de første to år af Trumps periode, skriver Sydbank-analytikeren.

- Meningsmålingerne fortsætter med at pege på, at Trump taber Repræsentanternes Hus til Demokraterne, men beholder flertallet i Senatet. Vi vurderer, at det vil lamme Trumps muligheder for at gennemføre yderligere skattelettelser, uddyber han.

Tirsdag kommer der en byge af regnskaber, herunder fra Pandora og Parken Sport & Entertainment, mens det er mere småt med makroøkonomisk data.

Senere på ugen - onsdag og torsdag - holdes der dog møde i den amerikansk centralbank, Federal Reserve. Her er ikke ventet en forhøjelse af renten af økonomer adspurgt af Bloomberg News.

Kigger man frem mod decembermødet, er det dog en anden snak. Her ventet 76,3 pct. af de adspurgte økonomer, at den ledende rente løftes.

Læs også
Top job