Valuta

Valuta: Pund slutter stærk uge - usikkerheden lurer om hjørnet

Det britiske pund har i den sidste uge op til jul haft sin bedste uge i de foregående syv af slagsen, og fredag ligger den britiske valuta styrket over for både dollar og euro.

Men usikkerheden lurer fortsat omkring den britiske valuta, mens slagsmålet om brexit fortsætter i det britiske parlament.

I december udskød premierminister Theresa May afstemningen i parlamentet om den skilsmisseaftale, hun har forhandlet på plads med EU, fordi hun stod til et stort nederlag.

Siden lykkedes det ikke at hente flere indrømmelser hos EU-lederne, og på hjemmefronten er Theresa May blevet truet med et mistillidsvotum af oppositionsleder Jeremy Corbyn fra Labour.

Derfor har Theresa May nu fastsat en afstemning om brexit-aftalen til uge 3 næste år, og det synes at have givet lidt ro om pund i denne uge.

Fredag koster et pund 1,2649 dollar mod 1,2635 dollar per pund ved dansk lukketid torsdag. Over for euro er pund styrket til 0,9021 pund per euro fra 0,9035 pund per euro, da de danske handlere gik hjem torsdag.

Set over hele ugen er pund styrket fra 1,2561 dollar per pund.

I det tunge valutakryds mellem euro og dollar er den amerikanske valuta i førertrøjen fredag eftermiddag, hvor man skal betale 1,1412 dollar for en euro mod 1,1416 dollar per euro ved dansk lukketid torsdag.

Der er ellers stadig masser af usikkerhed i USA, hvor centralbanken fortsat holder en stram pengepolitisk kurs, og hvor en nedlukning af dele af statsapparatet allerede fra lørdag truer grundet knas med forhandlingerne om finansloven.

Læs også
Top job