Karriere

Fem måder at håndtere stress på arbejdspladsen

Undgå at brænde sammen i en presset situation.

Foto: Arkivfoto

Stress er for mange et tveægget sværd. I nogle situationer kan adrenalinboostet give ekstra motivation, og andre gange kan det føre til langtidsvarig stress eller risiko for at brænde sammen.

Med hjælp fra Cheryl Sutherland, der er stifter af empowerment-virksomheden PleaseNotes, har magasinet Forbes givet 5 bud på, hvordan man undgår den sidstnævnte situation.

Her er 5 metoder, du kan bruge, hvis du oplever stress på arbejdspladsen:

1. Ændr perspektiv på situationen

Mange årsager til stress er forårsaget af situationer, der kun er midlertidige. Derfor er det vigtigt at kunne zoome ud og se problemet oppefra. Spørgsmålet »Vil det her betyde noget for mig om et par måneder eller et år?« er en god test for, hvor meget det bør fylde i din bevidsthed.

2. Tag det et skridt af gangen

Et afrikansk ordsprog lyder: »Hvordan spiser man en elefant? Det gør man ved at tage en bid ad gangen«. Hvis du har fået en stor opgave, er det en god idé at dele opgaven op i flere dele, så det ikke virker uoverskueligt. Start med de små ting. På den måde bliver du ved med at have energi og mod til at fortsætte.

3. Accepter at ikke alt går efter planen

Når du kun fokuserer på de ting, der går galt, bliver du automatisk mere stresset. Derudover bruger du den energi, du bør bruge på arbejdet, på at tænke på de forkerte ting. Fokuser istedet på alle de ting, som går godt, og husk på, hvorfor dit arbejde virker for dig.

4. Husk pausen

Det er okay at træde et skridt tilbage og trække vejret, hvis du er tæt på at ramme muren. Gør dig selv en tjeneste på lang sigt og fokuser på de små pauser, hvor du genvinder energien. Det kan være gennem sport, gåture eller måske en ny hobby.

5. Træk vejret

Når du er stresset, sætter adrenalinen ind og gør dig kampklar. Det er fedt i situationen, men på lang sigt kan det være skadeligt. Gør derfor din krop og dig selv en tjeneste ved at øve en rolig vejrtrækning. Det kan føles mærkeligt i situationen, men du vil over tid blive bedre til at håndtere pres.

(Kilde: Forbes.com)

Læs også