Karriere

Nyslået Michelin-kok er forelsket i dansk blæksprutte: »Det er ofte de eventyrlystne restaurantgæster, der vælger den«

Amerikanske Nick Curtin har lige fået en Michelin-stjerne for sit arbejde i køkkenet på Alouette, som han ejer med sin kone, Camilla Hansen. Det skyldes blandt andet hans tilgang til de danske råvarer, eksempelvis blæksprutter fra Kattegat.

En del af holdet bag Aloutte. Chefkokken Nick Curtin (yderst th.) og hans kone Camilla Hansen har startet stedet sammen. Foto: Nicolai Lorenzen Foto: Nicolai Lorenzen Foto: Nicolai Lorenzen Foto: Nicolai Lorenzen

Hvilken sæsonaktuel ret betyder noget særligt for dig?

»Lige nu er skandinavisk skaldyr endnu lækrere, end de plejer at være, for vandet er koldt, og det giver fisk og skaldyr en mere kødfuld, sød og fed smag. De færreste danskere ved det, men der er blæksprutter i Kattegat, og dem, vi får ind på restauranten, er omkring et kilo tunge og en meter lange. De er blandt de bedste blæksprutter i verden, og lige nu er min yndlingsret den blæksprutte-ret, vi laver på Alouette.«..

BRANCHENYT
Læs også