Karriere

Guru: Dit hoved er et elendigt kontor. Stop med at organisere dit liv i dit hoved

Din hjerne er god til at få idéer. Ikke til at huske dem. Skriv tankerne ned og slip for tankemylder og stress, siger amerikansk guru.

Hvis en opgave tager mindre end to minutter at løse, så løs den med det samme. Sådan lyder en af produktivitetsguruen David Allens mest simple regler, ”to minutters-reglen”. Det vil ved brug af reglen gå op for os, at mange af de arbejdsopgaver, som vi udskyder hele dagen, og som stresser vores hoveder, faktisk kunne være løst i et snuptag, siger han.

Hollywood-stjernerne Will Smith, Robert Downey Jr. samt den berygtede amerikanske radiovært Howard Stern har alle fordybet sig i den amerikanske produktivitetsguru David Allens metoder til at leve et mere organiseret og stressfrit liv. Sidstnævnte radiovært udtalte følgende i sit radioprogram ”Howard Stern Show” i 2012:

»Jeg havde 2.000 e-mail i min boks. Men nu er jeg næsten nede på ingen. Jeg studerede med en vejleder metoderne, og nu er jeg i en helt anden sindstilstand i måden, jeg arbejder på. Det er den bedste følelse nogensinde at være så organiseret.« ..

BRANCHENYT
Læs også