Karriere

Fra midtjysk til māori: Karsten fandt drømmejobbet i New Zealand

Et tilfælde bragte Karsten Øster Lundqvist og hans hustru til den anden side af kloden. Helt præcist til New Zealands hovedstad, Wellington. Her har de det som blommen i et æg midt i den spændende māori-kultur.

Allerede i slutningen af 90’erne fik Karsten Øster Lundqvist interesse for māoriernes kultur. Det har siden udviklet sig således, at han i dag har lært at tale sproget te reo māori og sammen med hustruen Kirsten er dybt engageret i den lokale kultur. Foto: Privat Både Karsten Øster Lundqvist hans hustru Kirsten, der er præst, er faldt godt til i Wellington. Godt nok er der jævnligt relativt kraftige jordskælv, men naturen er smuk, og det at være tæt ved vandet betyder meget. Foto: Privat Karsten Øster Lundqvist er ansat som seniorlektor i computervidenskab ved Victoria University of Wellington. Her bruger han blandt andet logikken i māoriernes kunstfærdige mønstre som indfaldsvinkel til sin undervisning. Foto: Privat Da Karsten Øster Lundqvist begyndte at læse økonomi på Aarhus Universitet, gik det ikke så godt. Siden flyttede han til England sammen med hustruen, hvor en ph.d. i computervidenskab fængede mere. Foto: Privat

Da den nu 48-årige Karsten Øster Lundqvist tilbage i 1999 lå syg med influenza, faldt tiden ham lang. Men heldigvis var parabolantennerne og satellitkanalerne kommet til, så da han interesserer sig for sport, blev sengelejet benyttet til at følge World Cup i Rugby. ..

Hvis du allerede har adgang
BRANCHENYT
Læs også