Karriere

Chefambitioner? Så er det nu, du skal slå til

Aldrig har der været mere bud efter ledere, viser nye tal.

Antallet af lederstillinger er steget 120 pct. over de seneste år. Foto: Colourbox Foto: Colourbox

Drømmer du om et job som leder, er det måske nu, at du skal slå til.

I hvert fald har der aldrig været mere bud efter nye ledere, viser tal fra Ledernes Hovedorganisation, der har kigget nærmere på antallet af opslåede stillinger.

I maj 2019 var der opslået hele 1.613 lederstillinger på jobnet.dk, der drives af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

Det er det højeste antal i maj måned siden statistikkens start i 2004. Siden dengang er antallet steget med 121 pct.

Også når man kigger på udviklingen af opslag inden for alle jobtyper, er der flere lederstillinger.

Udviklingen glæder Ledernes formand Svend Askjær, som håber, at det betyder, at flere - ikke mindst kvinder - har lyst til at springe ud som leder.

»Det er klart, at det er en gunstig situation for mine medlemmer, som har gode muligheder for at søge nye udfordringer, hvis de ønsker det,« lyder det fra formanden.

»Men jeg håber også, at de mange ledige lederstillinger vil få flere ikke-ledere til at overveje seriøst, om det var noget for dem at gå ledervejen.«

I dag er under en tredjedel af de danske ledere kvinder. Tal fra Erhvervsstyrelsen viser samtidig, at der i landets 1200 største virksomheder er 7 pct. kvindelige direktører.

»Der er absolut ingen grund til at tro, at kvinder er dårligere ledere end mænd, og uddannelsesmæssigt er kvinderne jo mindst på højde med mændene i dag. Derfor håber jeg, at flere kvinder vil søge et af de mange opslåede lederjob,« siger Svend Askær.

Jakob Guldbrand, der er topchef i GN Store Nord, er enig i, at det vil være en fordel med flere kvinder i ledelsen.

»Det er kritisk for vores forretning at have diversitet i virksomheden, som afspejler vores kunder,« forklarede han på årets Womenomics konference i maj.

»Vi skal kigge på, hvordan vi bliver bedre til at rekruttere kvinder,« lød det.

Går man i tanker om at skifte job, er det i det hele taget mange muligheder.

Fra januar til og med maj var der sammenlagt slået 50.593 stillinger op på de danske jobportaler som Jobbank.dk, Jobfinder.dk, Jobindex, Ofir og Stepstone.dk. Det er 10 pct. mere end i samme periode sidste år.

Læs også
Top job