Karriere

Netcompanys topchef: Giv erhvervslivet flere it-uddannede ansøgere

André Rogaczewski er glad for niveau og engagement blandt ansatte og jobkandidater, men ser gerne flere med især it-faglig indsigt. Gerne med en kort uddannelse.

André Rogaczewski er adm. direktør i og medstifter af Netcompany. Foto: Casper Dalhoff

Flere bør gennemføre en it-faglig uddannelse i Danmark, og den behøver ikke at være lang. Det var et kernebudskab, da Netcompanys topchef, André Rogaczewski, holdt oplæg på netværkskonferencen EGN-dagen mandag.

»Vi mangler folk med digitale kompetencer i Danmark. Jeg taler med ledere i mange virksomheder, som lige mangler to-tre dygtige folk til et omstillingsprojekt. Det er svært at komme i gang med visse it-opgaver, når man mangler de rette folk, fordi der er stå stor konkurrence om dem,« sagde André Rogaczewski.

En løsning kan ifølge ham være at få færre unge til at vælge lange uddannelser.

»Vi har brug for, at flere tager en erhvervsuddannelse,« begyndte han og blev afbrudt i nogle sekunder af højlydte klapsalver blandt de flere hundrede erhvervsledere i salen.

»En digital uddannelse behøver ikke at vare fem år. Vi har for mange, der tager en lang uddannelse,« fortsatte han og vurderede, at det vil hjælpe mange virksomheder, hvis der blev uddannet 5-10 pct. flere hvert år, som ved noget om digitalisering.

Blå bog: André Rogaczewski
 • Født 23. marts 1968.
 • Har polsk baggrund og er vokset op i Aalborg Øst.
 • 2014-: Adm. direktør for Netcompany.
 • 2000-2013: Medstifter og partner i Netcompany.
 • 1993-2000: Manager i Accenture.
 • Uddannelse: Master i computer science fra Aalborg Universitet.
 • Privat: Gift og far til to børn. Passioneret omkring musik - særligt hård rock - og spiller både trommer og synger.
 • På samme konference, som var arrangeret af EGN Netværk Danmark, langede finansminister Nicolai Wammen i et oplæg ud efter den tidligere regering for at have nedprioriteret netop uddannelse.

  »Jeg vil ikke stå her og tale dårligt om den forrige regering, men efter min mening fejlede den på især ét punkt: Nedskæring på uddannelse,« sagde Nicolai Wammen uden dog at blive konkret med et bud på et antal nye studiepladser.

  Løft de nuværende ansattes digitale kompetencer. Måske er de ikke dygtige nok til visse opgaver lige nu, men satser I på at udvikle dem, kan de være virkelig dygtige om måske tre-fire år.

  André Rogaczewski, topchef i Netcompany

  Netcompany ansætter ifølge André Rogaczewski årligt 500 folk. Gennemsnitsalderen blandt de nyansatte er ca. 30 år. Virksomheden styrer store it-projekter som det nye folkeskoleintranet Aula og Sundhed.dk.

  Erfaringen med at lede den efterhånden store skare af ansatte i virksomheden benyttede topchefen mandag til at råde forsamlingen af fremmødte ledere i erhvervslivet til at efteruddanne flere medarbejdere, så de kan varetage digitaliseringsopgaver.

  »Løft de nuværende ansattes digitale kompetencer. Måske er de ikke dygtige nok til visse opgaver lige nu, men satser I på at udvikle dem, kan de være virkelig dygtige om måske tre-fire år.«

  Læs også