Karriere

To studerende kan ende i fængsel for snyd

Begge studerende har overfor politiet erkendt at have ændret i dokumenter i forbindelse med eksamen eller jobsøgning.

Arkivfoto: Finn Frandsen

To studerende på en videregående uddannelsesinstitution i København har tilsyneladende været lidt for kreative med klippeklistre-værktøjerne på deres computere i forbindelse med eksamen.

Derfor kan de nu se frem til at blive fremstillet for retten i to sager om karaktersvindel og forfalskede lægeerklæringer, oplyser Thomas Tarpgaard, vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, til TV2.

Ifølge mediet er der i den ene sag tale om en 24-årig mandlig studerende, som i oktober forrige år blev taget i at have ændret sin karakter i forbindelse med en ansøgning til et studiejob.

Mens der i den anden sag er tale om en 24-årig kvinde, der er sigtet for to gange samme år at have forfalsket en lægeerklæring for at undgå at skulle til eksamen.

»Hun har brugt en mail til at klippeklistre via en computer. Skolen fandt lægeerklæringen mistænkelig. Den ene erklæring havde en forfalsket underskrift, den anden havde ingen underskrift,« siger Thomas Tarpgaard til TV2, der ikke har kendskab til, hvorvidt det lykkedes kvinden at undgå eksamen i første omgang.

Både den mandlige og den kvindelige studerende, som begge stammer fra samme uddannelsessted, har overfor overfor politiet erkendt at have svindlet med dokumenterne.

En handling, hvor strafferammen ifølge Thomas Tarpgaard lyder på 30-40 dages fængsel.

»Vores samfund er bygget op på tillid, også i forhold til dokumenter. Og den tillid er de unge mennesker inde og rode ved. Derfor er straffen også forholdsvis hård. Det er ærgerligt, hvis flere unge mennesker obstruerer deres liv ved at føle sig fristet til det her,« siger han til TV2.

Københavns Politi oplever årligt omkring 30 sager, hvor der svindles med dokumenter i forbindelse med studieoptag eller jobansøgninger.

Thomas Tarpgaard håber, at de to sager vil afskrække andre studerende fra at lade sig frist til at begå lignende svindel.

BRANCHENYT
Læs også