Karriere

Sandheden gav svedeture og lyst til at lyve, og nu har Sarah Iversen fået nok

Sarah Iversen viede sit liv til at nå landsholdet, men nu har hun sat det hele på standby for at opleve tilværelsens måske største begivenhed. Men alt er ikke lykkeligt, når man som topatlet er klemt mellem eliteidrættens forventninger og samfundsnormerne. Og hun er ikke den eneste.

»Det irriterer mig, at jeg bruger så meget tid på at tænke, at jeg skal vise min klub, at jeg stadig gerne vil det her,« siger håndboldlandsholdsspilleren Sarah Iversen, der venter sit første barn til januar. Foto: Kasper Heden Andersen »Det er gået supergodt for holdet uden mig på banen, og det er jeg oprigtigt glad for. Jeg håber heller ikke, at de klarer sig dårligt, men jeg er lidt overrasket over, hvor hurtigt man bliver overflødig. Det lyder åndssvagt, men jeg havde en forestilling om, at mine holdkammerater ville have det sværere, for jeg spillede trods alt 90 pct. af tiden i forrige sæson. Er det meget egoistisk sagt?« griner Sarah Iversen. »Engang tænkte jeg, at det var fuldstændig åndssvagt at blive gravid, når man var på toppen af sin karriere. Jeg kunne ikke se hvorfor. Hvis man var i et godt flow, hvorfor ville man så risikere det hele ved at få børn? Måske var jeg bare ikke selv klar til det,« siger Sarah Iversen. Foto: Kasper Heden Andersen OL i Rio 2016 - Roning. Singlesculler, kvartfinale med danske Fie Udby Erichsen. OL i RIO 2016. Atletik. 400 meter hækkeløb. Kvinder. Sara Slott Petersen vinder sølvmedalje. Håndboldspilleren Louise Svalastog. Hun spillede i fjor DM-finaler med en alvorlig hovedskade, men har alligevel ikke fået forlænget sin kontrakt, selvom hun ofrede sig for klubben. Svømmeren Jeanette Ottesen.

Otto og Arne snorker.

Hver morgen tager makkerparret sig en rask gåtur på en times tid rundt i deres nye boligområde i udkanten af Ikast, og når de vender hjem til rækkehuset igen, er der intet at gøre. Kræfterne er sluppet op, det er slut, de må overgive sig til søvnen midt i køkkenalrummet...

BRANCHENYT
Læs også