Serier

Han har ansvaret for milliarder i Schweiz: »Man skal gribe chancen, når den byder sig«

Morten Hannesbo forlod i sin tid Løgstør for at blive shippingelev hos Mærsk. I dag har han ansvaret for en årsomsætning på 50 mia. danske kroner i den schweiziske bilkoncern Amag. 

Globale Danskere
I 2007 blev Morten Hannesbo headhuntet af Amag, hvor han i dag er øverste chef for 6.800 medarbejdere og har ansvaret for en omsætning på 50 mia. danske kroner. Foto: Privat Sammen med familien nyder Morten Hannesbo livet i Schweiz, og familien har fundet sig godt til rette i Zug blot 25 minutters kørsel syd for Zürich. Foto: Privat Sammen med familien nyder Morten Hannesbo livet i Schweiz, og familien har fundet sig godt til rette i Zug blot 25 minutters kørsel syd for Zürich. Foto: Privat I sin fritid er Morten Hannesbo bidt af en gal motionscykelrytter og kører gerne på såvel mountainbike som racercykel i den schweiziske natur. Lidt af en samler er han også. Der står således 40 cykler hjemme i kælderen. Foto: Privat I 2007 blev Morten Hannesbo headhuntet til det nye job i Amag, hvor han i dag er øverste chef for 6.800 medarbejdere og har ansvaret for en omsætning på 50 mia. danske kroner. Foto: Privat

Da jeg spørger den 58-årige Morten Hannesbo, om han nogensinde har tænkt sig at forlade Schweiz for at vende hjem, bliver der et øjebliks eftertænksom pause. Svaret er ikke endegyldigt ja eller nej, men selv om familien stadig ejer en bolig i Danmark, er der ikke meget, som tyder på, at han og hustruen forlader byen Zug, som ligger 25 minutters kørsel syd for Zürich, sådan lige med det første.

»Vores hus i Danmark er lejet ud, og lige nu går vi faktisk med tanker om også at få et schweizisk pas. Så det er nok her, vi bliver indtil videre,« fortæller Morten Hannesbo. ..

BRANCHENYT
Læs også