Karriere

»Jeg kan godt lide at skrive om nogle, der ikke ved, hvad de skal i livet«

Som ung troede Helle Helle, at det hele ville falde på plads, når hun engang blev voksen. Det skete bare ikke. Livet bliver ved med at være noget rod. Fuld af forvirring og fortvivlelse. Men også glæde og skønhed. Og alt skal nydes, inden hun skal herfra i en blå sovepose, siger den bogaktuelle forfatter.

Helle Helles nye roman er fortællingen om unge Bob, der flytter med sin kæreste fra Lolland til Vanløse, hvor det unge par lander i en toværelseslejlighed over en tankstation. Mens kæresten målrettet begynder sine studier på universitetet, går Bob alene og retningsløst rundt i byen og kæmper med at finde mening i livet. Foto: Gregers Tycho Helle Helles bøger er oversat til mere end 20 sprog, for også i udlandet kan de spejle sig i parfumedamen fra færgen, pendleren Dorte, Bente, der har forladt sin mand, eller Roar, der farer vild i Rold Skov. Foto: Gregers Tycho Som ung forestillede Helle Helle sig, at der ville komme en dag, hvor alt faldt på plads. Når hun ankom til voksenlivet, ville det hele blive mere simpelt: »Men så finder man ud af, at der venter én et kaos af dødsfald og depressioner, sorger og skilsmisser. Alt muligt skidt og møg. Jeg føler overhovedet ikke, jeg er klogere, end da jeg var 22 år,« siger den bogaktuelle forfatter. Foto: Gregers Tycho Som ung forestillede Helle Helle sig, at der ville komme en dag, hvor alt faldt på plads. Når hun ankom til voksenlivet, ville det hele blive mere simpelt: »Men så finder man ud af, at der venter én et kaos af dødsfald og depressioner, sorger og skilsmisser. Alt muligt skidt og møg. Jeg føler overhovedet ikke, jeg er klogere, end da jeg var 22 år,« siger den bogaktuelle forfatter. Foto: Gregers Tycho Som ung forestillede Helle Helle sig, at der ville komme en dag, hvor alt faldt på plads. Når hun ankom til voksenlivet, ville det hele blive mere simpelt: »Men så finder man ud af, at der venter én et kaos af dødsfald og depressioner, sorger og skilsmisser. Alt muligt skidt og møg. Jeg føler overhovedet ikke, jeg er klogere, end da jeg var 22 år,« siger den bogaktuelle forfatter. Foto: Gregers Tycho

Helle Helle forsøger at slutte fred med døden. Det er ikke nemt. Den totale overgivelse til livets store afslutning er nok umulig, siger den 55-årige forfatter. Døden er det ultimative ophør, og hvem kan helt undslippe tanken om evighedens mørke.

»Det skulle da lige være de unge. Når man er ung, er man udødelig. Man kan nærmest ikke forestille sig døden. Man forstår med hovedet, at man en dag skal herfra, men man kan ikke for alvor mærke det.«..

BRANCHENYT
Læs også