Serier

Marianne Eriksen hjælper amerikanske kvinder med at klatre op ad karrierestigen

Da Marianne Eriksen rejste til USA for fire år siden, opdagede hun til sin overraskelse, at ligestilling mellem mænd og kvinder ikke var noget, man kunne tage for givet. Det arbejder den 32-årige dansker nu på at forandre.

Globale Danskere
Marianne Eriksen har boet i New York siden 2017, hvor hun i dag er manager i organisationen Chief, der driver et netværk, som hjælper kvinder i erhvervslivet. Foto: Privat

Når man rejser fra ét højtudviklet land til et andet, kan man blive overrasket over, hvor store kulturelle forskelle, der alligevel er. Det var i hvert fald det, 32-årige Marianne Eriksen oplevede, da hun for fire år siden flyttede til USA for at være med til at starte Claus Meyers Great Northern Food Hall op på Central Station i New York.

Marianne Eriksen har en bachelor i Service Management fra CBS samt en Master i Strategic Market Creation. Mens hun læste, passede hun et fuldtidsjob på Hotel D’Angleterre, og via køkkenchefen Ronny Emborg kom hun i kontakt med Claus Meyer, der manglede en person til at drive deres Full Service afdeling. Derfor pakkede hun i 2017 sin danske lejlighed ned og flyttede til “byen, der aldrig sover”. ..

Læs også