Serier

Han faldt pladask for sydstaternes kultur og historie

I 26 år har Louis Dessau boet i Columbia i South Carolina. Snart nærmer pensionsalderen sig, og så vil han arrangere rejser for europæere, der gerne vil have sydstaten og dens spændende historie helt ind under huden.

Globale Danskere
Gennem livet har Lous Dessau rejst meget. Her er han på besøg på Galapagos. De seneste 26 år har USA været omdrejningspunktet for hans tilværelse, men under sin opvækst har han også boet i Venezuela. Foto: Privat En af Louis Dessaus store fritidsinteresser er undervandsfotografering. Derudover er han meget interesseret i South Carolinas historie og planlægger  at arrangere rejser for europæere, der vil lære mere om den amerikanske borgerkrig. Foto: Privat Louis Dessau forlod Danmark i 1989 for at studere i Frankrig, og siden flyttede han til USA. Han er dog stadig dansk statsborger og besøger fra tid til anden familien hjemme i Danmark. Her er det blevet til en gæstevisit i Nyhavn. Foto: Privat

Nogle mennesker mister eventyrlysten med alderen, men sådan har det langt fra været for 64-årige Louis Dessau. Hans far arbejdede som civilingeniør i Halldor Topsøe og senere Shell, og det bragte familien til lande som USA og Venezuela. Opvæksten, der i perioder fandt sted langt væk fra Danmark, har formentlig haft betydning for, at Louis Dessau nu på 26. år bor i Columbia i South Carolina.

»Jeg er fortsat dansk statsborger, og jeg holder skam meget af Danmark, hvor jeg også stadig har familie, men der ikke nogen tvivl om, at jeg bliver i USA – det har været omdrejningspunktet for en meget stor del af mit liv,« fortæller Louis Dessau. ..

Læs også