Serier

Nyhed: En spillevende pandemi øger arbejdspresset i mange virksomheder. Nyhed: Venner tjener milllioner på strikketøj. Nyhed: Direktør fyrer 900 ansatte over fælles Zoom-møde.

Danmark sagde nej tak til Mildred, men Sydafrika sagde ja tak til Erik

75-årige Erik Bilsted kunne ikke få lov at bo med sin sydafrikanske kone i Danmark, så parret har i stedet slået sig ned i Durban i Sydafrika, hvor de driver virksomhed sammen og lever det gode liv.

Globale Danskere
Erik Bilsted er blevet 75 år, men lever det gode liv sammen med konen Mildred Bilsted i Durban i Sydafrika med Det Indiske Ocean som nærmeste nabo. Her driver parret fælles virksomhed. Foto: Privat Erik Bilsted er blevet 75 år, men lever det gode liv sammen med konen Mildred Bilsted i Durban i Sydafrika med Det Indiske Ocean som nærmeste nabo. Her driver parret fælles virksomhed. Foto: Privat

Det er formentlig ikke alle danskere, der kender den sydafrikanske by Durban. Den ligger ellers lige ud til Det Indiske Ocean og byder derfor på en imponerende strandpromenade, et forlystelsesområde og rig mulighed for at surfe.

Blandt byens 3,5 millioner indbyggere finder man den 75-årige dansker Erik Bilsted. Efter mere end 10 år i Sydafrika har han for længst droppet tanken om at vende tilbage til sit hjemland og forenet sig med, at Durban vil være hans hjem resten af livet. ..

Læs også