Karriere

Læs beretningen fra New Zealand om en fire dages arbejdsuge – og bliv inspireret

Nogen lever for deres arbejde, mens andre arbejder for at leve. Og så er der de rigtige heldige, som laver det de elsker mest, og som giver dem mening. Det er selvfølgelig en forenkling. Flere studier viser, at det grænseløse arbejde ikke er det mest optimale - hverken for kreativiteten, produktiviteten eller trivslen.

Lyder fire dages arbejdsuge interessant? Ja, så er der god grund til at læse videre. Denne her bog er for os alle også for sund skepsis. Ideen om en fire dages arbejdsuge er ikke ny, men har fået ny vind i sejlene.

Bogen deler erfaringer med konceptet i New Zealand. Den indeholder en personlig fortælling af Andrew Barnes, ejer af en finansvirksomhed med 240 ansatte i Auckland, New Zealand. Han har i samarbejde med medarbejderne designet en fire dages arbejdsuge med fleksible arbejdsmetoder og prøvet det af. Undervejs er der indsamlet data og sammenholdt med før-billedet - og udfaldet var overvejende positivt: Ansatte var gladere, havde færre sygedage og var mere fokuserede og produktive. ..

Læs også
Top job