Karriere
0

Hvem skal du huske, når du investerer?

Der er mange faktorer, der er værd at se på, når du investerer i en virksomhed, men en ny analyse fra Nordea viser, at man skal se efter kvinder i ledelsen. Det kan sikre dig gode resultater.

Det er værd at holde øje med, om der er kvinder i topledelsen, mener Nordea. Foto: Carsten Bundgaard

Hvem skal du huske? Kvinderne.

Hvorfor? Fordi børsvirksomheder ledet af kvinder klarer sig langt bedre end markedet, viser en ny analyse fra Nordea, omtalt af Bloomberg.

Skandinaviens største bank, Nordea, har set på næsten 11.000 børsnoterede virksomheder rundt om i verden, og resultatet er soleklart: Selskaber med en kvinde enten i direktørstolen eller i spidsen for bestyrelsen klarer sig bedre.

Analysen konkluderer, at siden 2009 har selskaber, der har haft en kvinde i front ved slutningen af et kalenderår, klaret sig langt bedre sammenlignet med et stort globalt indeks. Mere specifikt har disse selskaber over tid skabt et årligt afkast på 25 pct., hvilket er mere end det dobbelte end de 11 pct., som MSCI World Index har leveret.

»Det er ikke kun et år, der gør arbejdet,« forklarer Robert Næss, der er porteføljeforvalter hos Nordea, som står bag analysen til The Washington Post.

Ud af de otte år, han har undersøgt, har der kun været ét år, hvor tendensen har haltet, forklarer han.

Nordeas analyse bygger dermed videre på tidligere forskning, som har peget på nogle af de samme positive pointer ved at have kvinder med om bord.

For eksempel har Credit Suisse Group konstateret, at kvinder i bestyrelsen er forbundet med bedre præstationer, og at flere kvindelige topchefer er lig med højere afkast på egenkapital, værdiansættelser, udbetaling af udbytte samt bedre aktieudvikling.

Ifølge Robert Næss kan der være flere forklaringer. En forklaring lyder, at kvinder har en tendens til at lede mindre volatile virksomheder. Samtidig forklarer han, at en anden årsag kan være, at analytikernes vækstforventninger til selskaber med kvinder i front ofte er lavere.

Og så kan der også være en tredje forklaring, fortæller han til Washington Post: At kvinder måske simpelthen bare er bedre ledere.

BRANCHENYT
Læs også