Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

De bruger kontoret som motionscenter

Hos konsulentfirmaet Navigators i Holstebro motionerer medarbejderne, mens de arbejder.

Hvorfor ikke cykle en tur, mens man tjekker dagens mails? Jens Henrik Daugaard

Kunne det ikke være skønt at få overstået motionen, inden man går hjem fra arbejde? Det får medarbejderne i den Holstebro-baserede virksomhed Navigators. Virksomhedens medarbejdere tester nemlig et nyt koncept med motion i arbejdstiden.

Det er den nystartede virksomhed OfficeFit.dk, der også har base i den vestjyske købstad, som har udstyret Navigators med motionscykel, stepmaskine, gåbånd, træningsbolde, vægte og træningsmåtter, som medarbejderne kan gå løs på, når de føler behov for en pause.

Andre steder bliver pauserne måske brugt på en smøg og en kop kaffe, men det er der slet ikke tid til her. Ejer og direktør i Navigators, Bolette van Ingen Bro, var straks med på ideen om, at hun og medarbejderne skulle undersøge, om en cykeltur virker lige så godt.

Vi kan sende mails, mens vi cykler. Tale i telefon på gåbåndet, og læse en rapport på stepmaskinen.

Bolette van Ingen Bro, Direktør i Navigators

"Vi er i forvejen en flok "bevægelsesmennesker", som plejer at smutte hen i fitnesscenteret efter arbejdstid, så konceptet virkede som en god idé," siger hun.

De har nu arbejdet i "motionscenter" i en måned, og Bolette van Ingen Bro er begejstret. Der bliver på ingen måde arbejdet mindre, selv om medarbejderne har deres daglige træningsprogram, de helst skal igennem.

"Vi kan sende mails, mens vi cykler. Tale i telefon på gåbåndet. Og læse en rapport på stepmaskinen," siger hun.  "Og vi kan mærke, at vi faktisk ikke føler os så brugte ved arbejdsdagens slutning, som vi gjorde før."

Alle medarbejdere har fået et individuelt træningsprogram, som er tilpasset den enkelte med henblik på at ramme lige netop der, hvor man kan gøre mest gavn. Nogen arbejder med skuldre og nakke, mens andre har knas med ryggen efter stille siddende arbejde. Træningskonceptet har OfficeFit.dk udviklet i samarbejde med nogle studerede fra Aalborg Universitetscenter, som har testet det på medarbejdere i Aalborg Kommune. Det er naturligvis frivilligt at deltage, men på Navigator har alle ønsket af få et program.

"En gang daglig tager vi en fælles pause, hvor vi laver nogle lette gulvøvelser, eller mavebøjninger over bolde. Og det sætter lige humøret i vejret og giver en god fællesskabsfølelse, når vi griner sammen. Og det er svært at undgå, når folk ligger der med bagdelen i vejret," siger Bolette van Ingen Bro.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man bevæger sig mindst en halv time hver dag, men mange mennesker synes, de har svært ved at få det passet ind i en travl hverdag. Og så opstod ideen om at udnytte alle de pauser, som der helt naturligt opstår, når man har stillesiddende kontorarbejde. Kroppen kalder jo ligefrem på bevægelse.

Og officefitt-konceptet gør det nemt for virksomheder at få motion og bevægelse ind som en naturlig del af arbejdsdagen, også på kontorer, påpeger stifter og medejer af Officefitt.dk, Mogens Holm.

”En sidegevinst er det sociale, der opstår, når man er sammen om noget. Det giver en ny fællesskabsfølelse, som er vigtig i dagligdagen. Det er noget af det, vi har flere ideer til og gerne vil udvikle videre på,” siger han.

Mogens Holm forventer ikke, at alle kontorlandskaber pludselig forvandles til motionscentre, men han er sikker på, at det bliver en trend, der vil brede sig.

”Der er tale om en kulturændring på arbejdspladserne. Men den, fornemmer jeg, er allerede i gang,” siger han.

Hos Navigators mener Bolette van Ingen Bro også, at signalværdien har betydning.

”Vi bruger ikke penge på at markedsføre os. Men vi vil da gerne sende et signal til vore kunder om, at vi er en virksomhed i bevægelse,” siger hun.

BRANCHENYT
Læs også