Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Danske aktier sendt til tælling - C20 er blodrødt og Vestas skraber bunden

Historisk dårlig start på aktieåret tager til fredag. Aktierne i det toneangivende danske C20-indeks får med få undtagelse tunge tæsk fredag - værst går det ud over Vestas.

En Vestas vindmølle under åbningen i juni 2014 af en ny vindpark i Barkhagen i Mecklenburg-Vorpommeren i Tyskland. Selskabet leder fredag an i en omfattende børsnedtur. Foto: Jens Büttner/AP

Milliarderne er raslet ud af lommerne hos investorerne i børsnoterede danske virksomheder fredag.

C20 Cap-indekset over de største virksomheder er samlet nede 3,6 pct., og fortsætter dermed den historisk dyre start på 2016, der hidtil har været kendetegnet ved, at man skal kigge temmelig langt efter gode nyheder for verdensøkonomien.

På alle sider af fredagens danske aktienedtur ser der da også ud til at være kedelige overskrifter; i asien faldt de fleste markeder igen i dagens tidligste timer, og eftermiddagen er åbnet med tal, der antyder at de amerikanske vil gå i samme i retning.

Herhjemme er nedturen gået værst ud over Vestas, der lukkede dagen nede 7,5 pct.

Derefter følger Genmab med en nedtur på 5,1 pct., A.P. Møller - Mærsk B-aktie med et fald på 4,4 pct., Jyske Bank med en deroute på 3,9 pct. mens Genmab, nede med 3,9 pct., runder de fem tungeste tabere af.

Kun TDC stod fredag imod nedturen med en stigning på 0,5 pct.

Ud over aktierne har olieprisen det også - igen, igen - svært fredag.

Udenfor C20 gik det værst for Dantherm-aktien, der lukkeder nede med 58 pct.

Det skyldes dog formentlig knap så meget verdensomspændende snak om mulige krisetegn som selskabets melding tidligere i dag om, at frasalget af selskabets aktiviteter næppe vil sende nok kroner i kassen til at betale kreditorerne.

BRANCHENYT
Læs også