Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Her er den gode nyhed fra den europæiske bilbranche

Salget af personbiler steg i 2015 med 9,2 pct. til 14,2 mio. for hele Europa.

15 pct. af privatkøbernes biler er nu leaset. Foto: AP /Patrice Magnien

Den ene skandale efter den anden har siden afsløringerne om Volkswagens snyd med dieselbiler ramt den europæiske bilbranche. Nu er der lidt at glæde sig over.

For mens selskaberne i 2015 dummede sig på stribe, steg salget af biler i Europa med 9,2 pct. I alt fik 14,2 mio. biler ny garage, skriver britiske BBC News.

Ifølge sammenslutningen af europæiske bilproducenter, Association of European Carmakers, er det dog stadig ikke oppe på samme niveau som før finanskrisen.

Af de 14,2 mio. biler blev godt 207.000 af dem solgt i Danmark, der lå på den gode side af det europæiske gennemsnit med en stigning på 9,9 pct. i forhold til året før. Stigningen gjorde 2015 til et rekordår med det højeste antal solgte personbiler herhjemme nogensinde.

Det var sjette år i træk, at salget af personbiler var højere end året før, og 2015 sluttede af med speederen i bund og en stigning på knap 20 pct. i december.

Stærkest gik bilsalget for sig i Spanien med en stigning 20,9 pct. efterfulgt af Italien med 15,8 pct.

Imens gik det lidt langsommere i de store nationer Frankrig, Storbritannien og Tyskland, der oplevede stigninger på mellem 6,8 pct. og 5,6 pct.

Flere bilproducenter oplevede tocifret vækst. Det skete for Daimler, der bl.a. står bag med Mercedes og Smart. Daimlers salg steg med 17,7 pct.

Fiat-Chrysler, der har Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Ferrari, Fiat, Maserati, Jeep og Ram på produktionsbåndene, oplevede en stigning på 13,6 pct., og selv Volkswagen, der gennemgik sit 69 år lange livs største mareridt, fik fremgang på 6,2 pct.

Mens Danmark for første gang nogensinde solgte flere end 200.000 biler på et kalenderår, blev det ikke et rekordår på europæisk plan. Salget nåede en top i 2007 kort før finanskrisen med et salg på 16 mio. biler. I 2013 var det faldet til 12,3 mio., men er steget lige siden.

BRANCHENYT
Læs også