Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Investorer har tabt 11 mia. kr. i timen

C20-Cap-indekset er faldet voldsomt, og det har kostet investorerne et tocifret milliarbeløb.

Det danske C20-indeks var i frit fald mandag. Men over hele Europa var der kraftige fald, og også på den anden sida af Atlanten i USA er tirsdagens handel blodrød fra starten. Foto: AP Photo/Michael Probst.

Det har kostet investorerne 87 mia. kr., at det danske C20-indeks mandag lukkede i minus 5,4 pct.

Kursfaldet er historisk. Kun én gang siden november 2011, da C20-Cap-indekset blev introduceret, er indekset faldet med over 4 pct. Det skete den 24. august 2015, hvor det var nede med 4,65 pct.

Det er særligt de aktier, der er sværest at prissætte – såkaldt højrisiko-aktier - som skraber bunden. Genmab er nede med omkring 11,5 pct., mens Vestas er faldet med over 9,5 pct.

Michael Borre, chefrådgiver i Nordea, mener, at det har karakter af panik med de store fald for enkelte virksomheder, fordi hverken Vestas eller Genmab er kommet med dårlige tal.

»Det er normalt, at kursfald går hårdest ud over højrisiko-aktier. Det virker dog lidt uoverlagt med de store fald, når hverken Genmab eller Vestas er kommet med dårlige regnskaber,« siger Michael Borre.

Men kigger man på de samlede fald, kan der være logik i, at markedet tilpasser sig de seneste nøgletal som den skuffende amerikanske jobrapport, der kom fredag. At kursfaldene er så voldsomme kommer dog bag på Michael Borre, men han anbefaler, at man har is i maven:

»Vi er slet ikke er på vej ind i en ny recession, og derfor er der gode langsigtede købsmuligheder ved, at aktierne er faldet,« siger han.

Han understreger, at erfaringen viser, at man ikke skal lave afgørende om på sin strategi, når der er så store fald i markedet. I stedet bør den enkelte investor følge sin plan for, hvor meget risiko han eller hun vil påtage sig.

Investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet mener, at kursfaldet bør give stof til eftertanke.

»Det øger nervøsiteten, hvis man reagerer snævert på kursudviklingen lige nu. Man skal se langsigtet og bruge nedturen konstruktivt til at overveje, om man har for mange aktier, der på lang sigt svinger for meget op og ned.«

BRANCHENYT
Læs også