Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING

Ted Cruz dropper præsidentdrøm efter klar Trump-sejr

Efter et klart nederlag i Indiana kan Cruz ikke længere se en vej til at blive Republikanernes kandidat.

Ted Cruz var Donald Trumps nærmeste konkurrent til nomineringen som republikansk præsidentkandidat.  Foto: Darron Cummings/AP

Donald Trumps nærmeste modstander i ræset om at blive Republikanernes præsidentkandidat, Ted Cruz, har opgivet håbet om at blive præsident i denne omgang.

Det oplyser han i en tale til sine støtter efter primærvalget i delstaten Indiana, hvor han endnu engang tabte klart til milliardæren Donald Trump.

- Jeg har hele tiden sagt, at jeg vil fortsætte, så længe der er en vej til sejr. I aften ser det ud til, at den vej ikke længere eksisterer, siger Ted Cruz.

- Det er derfor med tungt hjerte, at jeg i aften indstiller min kampagne. Jeg indstiller ikke min kamp for frihed og for at forsvare forfatningen og de kristne værdier, siger Cruz.

Mange iagttagere af amerikansk politik havde op til valget i Indiana sagt, at en sejr til Donald Trump vil betyde, at den kontroversielle rigmand vil kunne nå op på de magiske 1237 delegerede, som det kræver at blive valgt til Republikanernes kandidat, inden sommerens konvent.

Sejren i Indiana betyder, at Trump bevæger sig over 1000 delegerede - også kendt som valgmænd.

Efter at Cruz har droppet præsidentdrømmen, er John Kasich eneste udfordrer til Trump. Han har ifølge CNN kun 156 delegerede efter valget i Indiana.

Kasich sagde tidligere på aftenen, at han ikke har nogen intentioner om at indstille sit kandidatur.

45-årige Ted Cruz er senator fra Texas. Han er dybt kristen og blandt andet imod homovielser, abort og en strammere våbenlov.

De seneste år har han især gjort sig bemærket som kritiker af det politiske etablissement i Washington, modstander af sundhedsreformen Obamacare og leder af den konservative Tea Party-bevægelse.

Cruz var flere gange i løbet af primærvalgene på kollisionskurs med Donald Trump, der konsekvent omtalte ham som "løgnagtige Ted".

Trump roste dog Ted Cruz, efter at senatoren havde opgivet kampen.

- Jeg tror ikke, Ted Cruz kan lide mig, men han er fantastisk konkurrent, og han har en stor fremtid foran sig. Jeg vil gerne understrege, at han har været en svær modstander, siger Trump i en tale til sine støtter.

Læs også