Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Jan Bech står klar med flere millioner til Brøndby

Storaktionær Jan Bech Andersen vil tegne endnu flere aktier i Brøndby, når klubben laver en kapitaltilførsel.

Brøndbys største aktionær, den nu tidligere bestyrelsesformand Jan Bech Andersen, er klar til at investere yderligere et større millionbeløb i superligaklubben.

Det siger han efter tirsdagens generalforsamling i Brøndby, hvor bestyrelsen fik bemyndigelse til at foretage en kapitaludvidelse, hvor klubben kan hente op til 127,5 millioner kroner ved at udbyde nye aktier.

- Jeg er interesseret i, at alle aktionærer bakker op omkring den strategi, som er lagt, og så håber jeg, at alle aktionærer tegner deres aktier i en kommende emission, og så må vi se, om der er nogle, der ikke gør. Hvis der er det, så må vi se på, hvor mange penge, vi skal bruge derfra.

- Jeg kommer til udnytte mine knap 26 procent af aktierne til at tegne nye aktier, garanterer storaktionæren.

Spørgsmål: Og måske endnu flere nye aktier?

- Som jeg siger, hvis der er nogle, som ikke tegner nye aktier, så må vi se på, hvordan forholdene er, siger Jan Bech Andersen.

Brøndby hentede tilbage i 2013 cirka 224 millioner kroner ved to aktieemissioner, men de penge har fået ben at gå på, og i april var Brøndby nødt til at låne fire millioner kroner af den nu forhenværende bestyrelsesformand.

Spørgsmål: Har du en forståelse for, at nuværende aktionærer eller andre investorer vil være skeptiske over for endnu en gang at investere penge i klubben?

- Jeg er den, der har mest på spil her, og jeg kan sagtens forstå, hvis folk er irriterede og skuffede. Det er jeg også selv, siger Jan Bech Andersen.

Han uddyber, at nuværende aktionærer skal tegne flere aktier, fordi Brøndby er kommet med en ny og i hans øjne mere realistisk strategi, som på otte års sigt skal føre klubben tilbage i toppen af dansk fodbold.

Fanforeningen Brøndby Supporters Trust har udtrykt bekymring for, at en så stor aktieemission, som Brøndby har mulighed for at lave, kan føre til, at klubben bliver overtaget af udefrakommende investorer. Det behøver klubben ikke umiddelbart være bange for.

- Jeg ser ikke nogen faresignaler nu her, og ellers forholder jeg mig til, at bestyrelsen har fået lov til at lave en emission med fortegningsret, så hvis alle tegner deres aktier, så kommer der ikke nogen ind udefra, siger Jan Bech Andersen.

Jan Bech Andersen er trådt ud af bestyrelsen, men det betyder ikke nødvendigvis, at han som storaktionær bare blander sig uden om bestyrelsens arbejde.

Direkte adspurgt, om han vil forsøge at kontrollere den nye bestyrelse, svarer han:

- Jeg har 93 procent af de tilstedeværende aktier i dag, og jeg har stemt på den bestyrelse, som sidder. Det må man tolke, som man vil, siger han.

Læs også