Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Rusland vil forlænge sanktioner mod EU

Premierminister Medvedev har bedt sine embedsmænd forlænge begrænsninger i import af varer fra vestlige lande.

Rusland har planer om at forlænge sit forbud mod at importere en lang række fødevarer og landbrugsprodukter fra vestlige lande.

Sanktionerne vil komme til at gælde frem til udgangen af 2017, oplyser den russiske premierminister, Dmitrij Medvedev, fredag i en officiel udtalelse.

Udmeldingen kommer, efter at G7-landene torsdag meddelte, at de ikke dropper deres sanktioner mod Rusland.

På et møde i næste måned skal EU-landene også drøfte, om de skal forlænge de sanktioner, der påvirker Ruslands banker og energi- og forsvarsindustri.

Sanktionerne blev oprindeligt vedtaget i 2014 på grund af den russiske annektering af Krim i Ukraine.

Den russiske regering svarede igen i august 2014 med at indføre skrappe restriktioner på, hvilke landbrugs- og fødevarer der kan importeres fra EU-landene.

EU's udenrigschef, Federica Mogherini, sagde tidligere på måneden, at hun forventer, at de europæiske sanktioner mod Rusland vil blive forlænget igen.

Men torsdag sagde den tyske udenrigsminister, Frank-Walter Steinmeier, at der er stigende modstand blandt EU-landene mod at forlænge sanktionerne mod Rusland - noget der kræver enstemmighed blandt medlemslandene.

EU har tidligere meddelt, at sanktionerne vil blive ophævet, når Rusland lever op til den våbenhvileaftale, som i februar sidste år blev indgået mellem regeringerne i Moskva og Kijev.

Konflikten i det østlige Ukraine har til dato kostet flere end 9300 mennesker livet.

Læs også