Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Tyskland anklager Fiat for fusk med bilers gasudledning

En enhed i Fiat Chryslers biler er installeret for at snyde med udledning, hævder Tyskland i klage til EU.

Fiat er under anklage for at have udstyret biler med en ulovlig enhed i bilernes udstødningssystem. Foto: Antonio Calanni/AP

Tyskland beskylder Fiat for at have udstyret biler med en ulovlig enhed i bilernes udstødningssystem. Anklagen kommer i forlængelse af en enorm skandale i Tysklands store bilkoncern Volkswagen med NOx-gasser.

Enheden, der hævdes indbygget i Fiats biler, kan ifølge den tyske regerings analyser slå et rensningssystem i udstødningen fra. Den skal være indsat i fire forskellige modeller.

Det fremgår af dokumenter, som Tyskland har sendt til EU-Kommissionen og Italiens transportministerium.

Nyhedsbureauet Reuters har set dokumenterne og anklagen mod Fiat Chrysler.

Det fremgår også af dokumenterne fra den tyske regering, at Italien har afvist beskyldningen om snyd hos Fiat. Derfor har Tyskland bedt EU om at se på sagen.

Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, mødtes 31. august med topledelsen i Fiat, da hun var på besøg i Italien. Også den italienske premierminister, Matteo Renzi, var til stede under mødet.

Volkswagen har indrømmet, at koncernen har indbygget software, der deaktiverer forureningskontrol under test. 11 millioner dieselbiler har haft denne software indbygget.

Dieselbilerne er blevet solgt verden over. Også i Danmark.

Den tyske bilkoncern indgik i august en aftale om at betale mere end 1,2 milliarder dollar - knap otte milliarder danske kroner - i kompensation til 650 amerikanske bilforhandlere.

Læs også