Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Socialister og en lille by vinder millioner i ”den fede”

Partiansatte hos de hårdt prøvede spanske socialister samt et par hundrede i en mindre, arbejdsløshedsplaget by har scoret kassen i et af verdens mest berømte lotterier.

Beløb svarende til 3 mio. kr. er nu landet i lommerne på partiansatte hos det spanske socialistparti, efter de havde nogle af de gode lodder i det tradtionsrige "El Gordo"-lotteri.  Foto: Colourbox

De spanske socialister har fået tæv i stemmeboksene nogle gange det seneste år, men torsdag kunne nogle af de partiansatte alligevel gå ud af 2016 med gode minder. En gruppe var blandt de 1.650 personer, der alle havde det rigtige nummer i det traditionsrige ”El Gordo”-lotteri (Den Fede), hvor der i år skal uddeles knap 17,5 mia. kr. i et af verdens største og mest traditionsrige lotterier.

»En stor afslutning på et svært år,« lød det i et tweet, hvor alle de heldige vinder 400.000 euro, svarende til lidt over 3 mio. kr., skriver flere medier, herunder The Guardian

Lotteriet foregår hvert år inden jul og går tilbage til starten af 1800-tallet. Det er kendetegnet ved, at der ikke er én stor vinder, men titusindvis af deltagere, der hver deler forskellige beløb.

El Gordo er en smule anderledes ifht. lotterierne på vores breddegrader, og lodderne er forholdsvis dyre, ca. 150 kr. Derfor er der ofte flere, der går sammen om et eller flere lodder.

Det havde de også gjort længere syd på i byen Pinos Puente tæt ved Granada. Byen har knap 13.000 indbyggere og ifølge BBC en ledighed på 29 pct.

Her har 451 af indbyggerne ramt en god trækning og modtager hver 125.000 euro, svarende til knap 950.000 kr.

BRANCHENYT
Læs også