Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Trump overvejer at udstede nyt indrejseforbud

Et nyt dekret om indrejseforbud til USA kan blive udstedt mandag eller tirsdag, hvis det bliver løsningen.

Donald Trump blev svoret som USA's nye præsident den 20. januar. Trump overvejer at udstede et helt nyt dekret, så hans indrejseforbud ka træde i kraft igen. Foto: AP Photo/Andrew Harnik

USA's præsident, Donald Trump, overvejer at udstede et helt nyt dekret for at sikre, at et kontroversielt indrejseforbud kan træde i kraft igen.

Det siger han sent fredag aften ifølge nyhedsbureauet AFP.

Donald Trump insisterer på, at han har loven på sin side, selv om han har tabt sagen om det omstridte indrejseforbud ved to domstole.

Trump understreger, at der er behov for at tage andre og hurtigere metoder i brug for at få genoprettet indrejseforbuddet.

- Det uheldige er, at det tager tid at gøre det ad rettens vej, men vi vil vinde kampen. Vi har også mange andre muligheder. Blandt andet at underskrive et helt nyt dekret, siger han.

Donald Trump understreger ved samme lejlighed, at han ikke forventer, de nye tiltag vil blive iværksat før en gang i næste uge.

Udtalelsen kommer, efter at en føderal dommer har sat en stopper for indrejseforbuddet, som gjaldt alle borgere fra Somalia, Irak, Iran, Syrien, Libyen, Yemen og Sudan.

Trump ankede dommerens afgørelse, men tabte også sagen ved appeldomstolen.

En talsmand for Det Hvide Hus oplyser, at Trumps regering ikke har planer om at indgive sagen om indrejseforbuddet for den amerikanske højesteret.

Donald Trump sagde fredag på et fælles pressemøde med den japanske premierminister, Shinzo Abe, at han var blevet opmærksom på "en enorm trussel mod vores land".

- Vi vil blive ved med at arbejde for at gøre vores land sikkert. Det vil ske hurtigt, sagde han til de fremmødte journalister på pressemødet.

- Vi vil ikke tillade, at folk, der er ude på at skade os, rejser til vores land. Vi vil derimod lade mange andre folk, der vil elske vores folk og gøre gode ting for vores land, komme ind i USA, tilføjede præsidenten.

Læs også