Børsberetning
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Verdens rigeste har tabt over 1.300 mia. den seneste uge

Årets første uge af 2016 har gjort et stort indhug i formuen hos verdens mest velhavende.

Bill Gates har tabt 4,5 mia. dollars på aktiemarkedet den seneste uge. Foto: Elaine Thompson/AP

Uge 1 i 2016 er nok ikke kandidat til den bedste uge i Amazon-grundlæggeren Jeff Bezos' liv.

For i løbet af ugen er den ellers succesfulde erhvervsmands formue faldet med 5,9 mia. dollars, svarende til 40,5 mia. kr., som følge af de enorme kursfald, verdens største aktiemarkeder har oplevet i uge 1.

Det skriver Bloomberg.

Jeff Bezoz er den af verdens 400 rigeste mennesker, der ifølge mediet har mistet flest penge den seneste uge.

Tabene for de 400 mennesker er kolossale samlet set. Hele 194 mia. dollars, svarende til omkring 1333 mia. kr., har de rigeste tabt på aktiemarkedets nedtur. Sidste år var tabet på årets fem første handelsdage "kun" på knap 200 mia. kr.

Microsoft-stifteren Bill Gates er heller ikke gået fri af aktieforblødningen. Han har ifølge Bloomberg tabt 4,5 mia. dollars siden nytår.

Faldende oliepriser og en generel bekymring om verdensøkonomien siges at være de største årsager til, at verdens største aktiemarkeder har fået sig en gevaldig rystetur på det seneste.

Nogle eksperter har peget på, at aktiemarkedet hurtigt vil vende igen, mens andre frygter, at uge 1 blot er begyndelsen på en længere periode med kursfald.

Det er dog ikke milliardærer, der har fået et ordentligt hak i formuen indtil videre i 2016. Ifølge Bloomberg har 11 af verdens 400 rigeste faktisk tjent penge på aktiemarkedet i perioden, herunder de fem arvinger til Walmart-kæden, der tilsammen har tjent 2,5 mia. dollars den seneste uge på deres aktier.

BRANCHENYT
Læs også