Gammel Børsberetning
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Markedsrapport: Tirsdagens markeder bød på biler, bold og renteskræk

Amerikanerne regner med rentestigninger inden længe, og det satte sig i tre røde indekser. I Europa kørte bilbranchen ud over afgrunden, mens en tysk træner gjorde en aktie 10 øre mere værd.  

Det var tre indekser med røde ører, der stod tilbage, da de amerikanske børser lukkede tirsdag aften dansk tid. Dow gik ned med 1 pct., S&P 500 med 0,9 og Nasdaq med hele 1,2 pct., da de amerikanske aktiehandlere i dag tolkede nye budskaber fra FED om, at der nu er så godt gang i økonomien, at en rentestigning er på vej inden længe. Samtidigt oplevede forbrugerpriserne den største stigning i tre år.

På de europæiske breddegrader slog London både Paris og Frankfurt, idet FTSE100-indekset steg 0,2 pct., mens franske CAC 40-indekset og tyskernes DAX-indeks gik tilbage med henholdsvis 0,5 pct. og 0,8 pct. Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks gik lige netop i rødt med 0,1 pct. Det britiske teleselskab Vodafone ringede ellers et godt fjerde kvartalsregnskab hjem og overgik forventningerne, men bilbranchen med Fiat Chrysler i spidsen kørte ud over afgrunden med et fald på 6,5, hvorimod gruppen som helhed klarede sig med et mindre fald på 2,9 pct...

Læs også