Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Ærkeamerikansk whiskyproducent frygter Donald Trumps toldmur

Told på stål og aluminium kan ramme Jack Daniels frygter producenten af den kendte whisky.

Producenten af Jack Daniels frygter at EU vil gøre gengæld med told på whisky, hvis Donald Trump indfører told på stål og aluminium. Foto: Toby TalbotU/AP

Det kan ramme den verdenskendte og ærkeamerikanske producent af Jack Daniels, at Donald Trump vil indføre told på stål og aluminium.

Det frygter adm. direktør Paul Varga fra Brown-Forman, der producerer whiskyen. Onsdag fortalte han ifølge nyhedsmediet CNN Money, at virksomheden kan blive et »uheldigt og utilsigtet offer« for Trumps planer om at indføre en told på 25 pct. på importeret stål og 10 pct. på importeret aluminium i USA.

Forklaringen er, at EU har truet med at gøre gengæld ved blandt andet at indføre told på amerikansk whisky.

Ifølge Paul Varga er det ironisk, at Trumps hensigt er at booste den amerikanske produktion, når en dedikeret amerikansk fremstillingsvirksomhed som Brown-Forman kan blive en af taberne, hvis en handelskrig bryder ud.

»Og selvfølgelig deler vi vores synspunkt i Washington,« sagde Paul Varga ifølge CNN Money.

Europa udgør Brown-Formans næststørste marked efter USA, og en told på whisky vil derfor øge virksomhedens produktionsomkostninger.

Onsdag oplyste EU's handelskommissær, Cecilia Malmström, at unionen overvejer nye afgifter på produkter så som bourbon, appelsinjuice, tranebær og motorcykler.

Tyskland er EU's største eksportør af stål og aluminium til USA.

»EU må reagere beslutsomt på amerikansk straftold, som bringer tusinder af job i Europa i fare. Der må ikke være tvivl om det i Washington,« sagde Tysklands udenrigsminister, Sigmar Gabriel.

BRANCHENYT
Læs også