Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Michael Laudrups nye kontrakt viser, at han stadig er i spil som træner

Danmarks største fodboldstjerne nogensinde bliver nu fast kommentator på TV 3 Sport. Han holder en tidsubestemt pause som træner, men har lov til at afbryde samarbejdet, hvis der dukker et interessant tilbud op fra sidelinjen.

Michael Laudrup har tilsyneladende ikke indstillet sin trænerkarriere helt endnu at dømme ud fra hans aftale med TV3 Sport. Arkivfoto: Tom Hevezi/AP

Fodboldikonet Michael Laudrup har netop sagt ja til at kommentere og analysere de store kampe i Champions League og Premier League for TV 3 Sport. Dermed træder han ind side om side med andre tidligere topspillere som Preben Elkjær, Jan Mølby, Jesper Grønkjær og Martin Jørgensen.

I maj udløb hans kontrakt som træner for klubben Al-Rayyan med base i Qatar. Det fik den 54-årige dansker - der indstillede sin aktive karriere i sommeren 1998 og altså nu har rundet 20 år på sidelinjen - til at proklamere, at han tager en pause fra topfodbold.

»Nu er det tidspunktet, hvor livet skal byde på noget andet i en periode. Det er en tidsubestemt pause. Det kan være 6 måneder, 12 måneder eller permanent. Det vil kun tiden vise, men lige her og nu er der dømt pause,« forklarede Michael Laudrup ved den lejlighed til TV 2, der forstod at udnytte situationen ved at hyre ham som kommentator i forbindelse med VM i fodbold.

Den tjans fortsætter den tidligere Juventus, Barcelona, Real Madrid og Ajax-stjerne altså med i regi af TV 3 Sport, der ikke vil afsløre de nærmere detaljer i kontrakten andet end, at Michael Laudrup første gang optræder på skærmen den 18. september, når Champions League fløjtes igang.

Sportschefen for TV 3, Kim Mikkelsen, antyder imidlertid over for BT, at Michael Laudrup stadig er i tvivl om sin trænerfremtid. I hvert fald kan hans kommentatorkontrakt uden videre afbrydes, hvis der dukker et tilbud op fra en interessant fodboldklub.

»Jeg er ikke naiv. Hvis der kommer noget, Michael synes er sindsygt attraktivt i fodboldverdenen, så er det jo sådan, at vi hverken kan eller vil holde på ham,« konstaterer Kim Mikkelsen.

TV 3 Sport ønsker ikke at uddybe dette punkt i kontrakten over for Finans.

Læs også
Top job