Serier

Direktør er førtidspensionist og bor i kælderen

I nedslidt og snavset værelse bor en førtidspensionist, der har været direktør i 28 selskaber.

Konkurskabinettet
Forretningsmanden Klaus Garde Nielsen. Foto: Casper Dalhoff. DALHOFF CASPER Foto: Nicolai Perjesi

I et nedslidt kælderlokale i den gamle kro i Spørring lidt uden for Aarhus sidder en 46-årig førtidspensionist. Han er højrøstet og taler usammenhængende - muligvis på grund af øldåserne, der hober sig op bag indgangsdøren.

Der er ingen pc i værelset, hvor vægge, lamper og stikkontakter er gulnede af nikotin. Støv, snavs og hundehår blander sig i møbler og på parketgulvet.

Her bor førtidspensionisten, der også har været direktør i 28 selskaber, og han er en del af det galleri, som den bedrageridømte, jyske storfallent Klaus Garde Nielsen benytter som stråmænd i de selskaber, han lægger i graven.

Som omtalt i Jyllands-Posten gennem den seneste uge har Klaus Garde Nielsen skabt en forretning på mod betaling at overtage nødlidende selskaber fra de tidligere ejere. Selskaberne får ny adresse, nyt navn og ny stråmandsledelse, hvorefter selskaberne får lov at sejle, indtil myndighederne tvangslukker dem eller begærer dem konkurs.

»En del alkohol«

Den 46-årige førtidspensionist er gentagne gange blevet indkaldt til skifteretten, hvor han har forklaret, at han intet kender til selskaberne, aldrig har set bogføringsmateriale, og i det hele taget ikke ved, hvad der foregår. Det er sket, når konkursadvokater har forsøgt at kortlægge, hvad der er foregået i selskaberne op til lukningen.

»Han har ikke på noget tidspunkt skrevet under på noget. Han har kendskab til flere personer i sin omgangskreds, der har været udsat for samme behandling fra Klaus Garde Nielsen. Han kender intet til selskaberne og ønsker bare at få ryddet op i det hele,« hedder det i retsbogen fra en af de seancer, hvor førtidspensionisten var indkaldt som vidne.

»Han er førtidspensionist og drikker en del alkohol, hvilket er årsagen til, at han ikke har formået at gøre noget ved sin situation,« fortsætter retsbogens referat. Førtidspensionisten hævder, at han ikke har tjent penge på at være stråmand.

Afviser misbrug af persondata

Klaus Garde Nielsen opererer via hemmelige stråmænd, men han bekræfter navnene på tre personer, som Jyllands-Posten har identificeret, og som desuden involverer Johnny Fisker Jacobsen, der har forbindelse til det lokale Hells Angels-miljø i Randers.

Til gengæld afviser Garde Nielsen, at han har misbrugt personlige oplysninger til at indsætte dem som direktør i de mange selskaber, han reelt står bag.

BRANCHENYT
Læs også