Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Folketinget blev vildledt om skattesag under flere V-ministre

Heller ikke under de to tidligere skatteministre Peter Christensen og Troels Lund Poulsen blev Folketinget informeret om ejendomsskandale. Professor i statsret kalder sagen alvorlig.

Skat sætter jagten ind
Fotocollage: JP Foto: Colourbox

Sagen om vildledning af Folketinget i skandalen om de fejlagtige ejendomsvurderinger breder sig nu til yderligere to tidligere skatteministre. Selv om Skat og Skatteministeriet i årevis var advaret om, at der var problemer med de offentlige ejendomsvurderinger, nåede disse oplysninger aldrig videre til Folketinget, heller ikke da Troels Lund Poulsen og Peter Christensen i fem kvartalsrapporter orienterede skatteudvalget om sagen.

Her stod alene, at Skat var i færd med at behandle det store antal klager fra folk, der syntes, at deres ejendomsvurderinger var for høje, ligesom Skat i visse tilfælde havde opfordret folk til ikke at klage over deres ejendomsvurderinger. Det viser en gennemgang af rapporterne, som Jyllands-Posten har foretaget.

Alvorlig sag

Professor i statsret ved Aarhus Universitet Jørgen Albæk Jensen vurderer, at Folketinget »rent objektivt« er blevet vildledt, hvilket selvfølgelig »er en alvorlig sag«. Det afgørende spørgsmål er nu, hvor meget de forskellige ministre har vidst.

»Det er ministrene, der har det endelige ansvar for det, der er sket i deres ministerium. Men om de kan drages til ansvar i forhold til ministeransvarlighedsloven afhænger jo af det, de har fået at vide af deres embedsmænd,« siger han.

I denne uge igangsatte Rigsrevisionen en undersøgelse af, hvor meget de forskellige ministre har vidst. Det skete, efter at JyllandsPosten søndag afslørede, hvordan Folketinget var blevet vildledt under en anden af Venstres tidligere skatteministre, Kristian Jensen. Han sad på posten frem til 2010 og igangsatte sammen med Skat flere kampagner, der skulle få folk til helt at opgive at klage over deres ejendomsvurderinger trods ministeriets oplysninger om, at flere af dem var forkerte.

Røde ører

Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen, siger, at Venstre støtter den nye undersøgelse:

»Det er godt, at Rigsrevisionen nu gennemgår den politiske del af sagen. Så må vi se, hvad den finder frem til, før vi konkluderer noget.«

Men hos Socialdemokraterne mener skatteordfører Thomas Jensen, at Venstre må have røde ører.

»Det er en skandale, at sagen på den måde breder sig,« siger han.

Troels Lund Poulsen og Peter Christensen har ikke ønsket at udtale sig til Jyllands-Posten.

BRANCHENYT
Læs også