Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Finnair overlader kabinedrift til asiater

Finnair har opgivet at nå til enighed med fagforeningen for kabineansatte og outsourcer nu i stedet arbejdet med kabineservice til det norske selskab OSM Aviation. Det oplyser Finnair i en pressemeddelelse.

Foto: Sven Hoppe/AP

I første omgang gælder beslutningen Finnairs ruter til Hongkong og Singapore, men selskabet har planer om at outsource kabineservice på 20 ruter over de næste to år som led i sit spareprogram, der skal skære omkostningerne med 200 mio. euro.

Det betyder, at kabinepersonalet fremover vil blive ansat med base i Asien, og Finnair oplyser til Ritzau Finans, at ansættelsen vil ske på asiatiske vilkår og der derfor formentlig primært vil være tale om asiatiske ansatte.

Beslutningen om de to ruter gælder omkring 100 stillinger.

- OSM Aviation har luftfartserfaring, og de er i stand til at tilbyde os en pålidelig service af høj kvalitet til en konkurrencedygtig pris. Vi vil fortsat forhandle med andre potentielle partnere. Vi søger løsninger, der vil gøre det muligt at bevare stillinger i Finland, udtaler Ville Iho, der er driftsdirektør (COO) i Finnair.

BRANCHENYT
Læs også