Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Smarte tricks skal lokke millioner til Københavns Lufthavn

Uden at bygge nyt har Københavns Lufthavn planer om at lokke 40 mio. ekstra rejsende til.

Københavns Lufthavne vil udvide antallet af gennemrejsende med to tredjedele.  Foto: Linda Johansen/Polfoto

Københavns Lufthavn har ambitiøse planer, der indbefatter en stigning i antallet af gennemrejsende på to tredjedele. Det skal ske uden at bygge en ny terminal, men med automatisering, højere effektivitet og nye løsninger.

Det skriver dagbladet Børsen.

For Københavns Lufthavns administrerende direktør, Thomas Woldbye, handler udvidelsen om, at gøre tingene smartere, bedre og mere effektivt, til gavn for både flyselskaberne og passagerne i lufthavnen. Samtidig med, at der spares penge.

- Hvad er verdens bedste lufthavn? Er det guld på vandhanerne? For mig er det at være verdens bedste lufthavn at være det for de kunder, der er relevante for os. Vi skal have en verdensklasseeffektivitet for overhovedet at gøre os nogen steder, udtaler Thomas Woldbye til dagbladet Børsen.

Som eksempel nævner han manuelle "bag-drops", der normalt koster 35 sekunder pr. mand, der kan automatiseres til 15 sekunder pr. mand. Det sparer flyselskaberne dyrebar tid og penge, samtidig med, at kunderne bliver mere tilfredse, fordi de kan få deres bagage hurtigere

Selskabet Københavns Lufthavne, der tæller både lufthavnen i Kastrup og en langt mindre lufthavn ved Roskilde, havde sidste år 24,1 mio. passagerer og en omsætning på 3,6 mia. kr.

BRANCHENYT
Læs også