Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

USA vil høre Kina om Mærsk-alliance

Den amerikanske søfartsadministration forventes at kontakte de kinesiske myndigheder, før den tager stilling til megaalliance med Maersk Line og MSC.

Foto: Charlotte De La Fuente

USA's søfartsadministration Federal Maritime Commission, FMC, vil formentlig konsultere de kinesiske myndigheder, før den tager endelig stilling til den nye containeralliance med Maersk Line og Mediterranean Shipping Co.

Her er 2Ms ansøgning til FMC 

Ifølge Wall Street Journal ønsker en af FMC's fem kommissærer, William Doyle, at drøfte den nye storalliance 2M mellem verdens to største containerrederier med de kinesiske myndigheder, der før sommer forbød den planlagte P3-alliance med Maersk Line, MSC og CMA CGM på grund af alliancens store markedsandel.

Prøv ShippingWatchs nyhedsbrev to gange dagligt i 40 dage gratis

"Jeg vil gerne vide, om Kinas lovgivende myndigheder har nogle bekymringer. 2M-partnerne kan sige, hvad de vil, men det er vigtigt, hvad Kinas vurdering er. Lad os ikke glemme, at hovedparten af handlen til Europa fra Asien kommer fra især Kina," siger William Doyle til Wall Street Journal.

Maersk og MSC har ikke søgt om formel godkendelse i Kina i forbindelse med P3 med den begrundelse, at der er tale om en ren VSA-aftale, Vessel Sharing Agreement, ligesom de to rederiers samlede markedsandel på Asien-Europa på omkring 30 procent også er mindre, end den tidligere P3-alliance.

Federal Maritime Commission godkendte modsat Kinas handelsministerium P3-alliancen

Maersk Line lagde stor afstand til rivaler i 1. halvår 

Kinesere bag Scorpios megaskibe til Maersk-partner 

2M får amerikansk svar senest i oktober 

BRANCHENYT
Læs også