Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Anglo American-chef åben overfor opkøb

Mark Cutifani, der er administrerende direktør i et af verdens største mineselskaber, Anglo American, har udtalt, at han ikke vil afvise et opkøb, hvis der kommer et overbevisende købstilbud.

Foto: HO/AP

Cutifanis mål er at øge afkastet per medarbejder til mindst 15 pct. i 2016 og fokuserer hovedsagligt på at skabe værdi i selskabet. Det skriver Wall Street Journal.

Anglo udvinder jernmalm, platin og diamanter på flere kontinenter og er en af verden mest diversificerede mineselskaber. En række dårlige investeringer, blandt andet i en jern-mine i Brasilien der gik 6 mia. over budget, samt strejker i Sydafrika, har dog betydet, at aktiepriserne er faldet med mere end 55 pct. siden starten af 2011.

Cutifani har siden sin tiltrædelse for 15 måneder siden nedbragt omkostningerne og er ved at frasælge en række aktiver, hvilket har fået aktiepriserne til at stige med 17,5 pct. i år.

- Vores job er at skabe værdi i virksomheden, og hvis der er nogen, der kan se værdien i det, er det en samtale vi kan have. Jeg er ikke imod et opkøb. Jeg er meget åben, udtaler Cutifani, ifølge Wall Street Journall.

Han påpeger dog, at den overordnede ambition for Anglo er at omdanne virksomheden til af de mest effektive mineselskaber, og at virksomheden ikke er ved at blive klargjort til et opkøb.

BRANCHENYT
Læs også