Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Kæmpe "hammerslag" til Lauritz.com

Verdens første rene netauktionshus sikret millionboost til vækstplan.

Adm. direktør i lauritz.com, Mette Rode Sundstrøm, og bestyrelsesformand Bengt Sundstrøm. Pr-foto: Lauritz.com

På 15 år har auktionshuset Lauritz.com løftet omsætningen fra beskedne 20 mio. kr. til 873 mio. kr. i 2013.

Men der skal mere til, mener ejerne, der har sikret sig 310 mio. kr. via udstedelse af virksomhedsobligationer.

Pengene skal bruges til at "sætte turbo på væksten", og målet er, at Lauritz.com skal være at finde blandt de fem største auktionshuse i verden.

"Vi er ydmyge i forhold til opgaven, men samtidig ambitiøse. Vi vil gerne være blandt top 5 i verden inden for auktioner, stadig med synlige skandinaviske rødder," siger selskabets stifter, ejer og bestyrelsesformand Bengt Sundstrøm i en pressemeddelelse.

Han købte i 1998 auktionsselskabet Lauritz Christensen Auktioner og lancerede i 1999 lauritz.com, der blev det første rene netauktionshus i verden.

Efter en årrække med en gennemsnitlig omsætningsvækst på 34 pct. er man parat til at øge tempoet.

Det skal blandt andet ske gennem opkøb af andre auktionshuse, der bliver konverteret til Lauritz.com-konceptet eller gennem etablering af flere filialer i selskabets såkaldte partnerkoncept.

Desuden er det ambitionen at etablere flere filialer i Sverige og Tyskland, ligesom selskabet har ambitioner om at tykke ind på både det engelske og franske marked.

Millionsindsprøjtningen i Lauritz.com skal dog også bruges til at styrke forretningsmodellen ved blandt andet at investere i såkaldt servicefremmende tiltag som videreudvikling af selskabets it-systemer, bedre transportløsninger, mv.

"Vores vigtigste vækstdriver er etableringen af nye lokale Lauritz.com auktionshuse, så vi kan være tilgængelige for sælgere i flere byer både i og uden for Norden. Her kan obligationsprovenuet give os væsentligt hurtigere fremdrift. Vi havde sidste år bydere fra 150 lande, så vores købere har allerede en international profil, hvilket vi også ønsker for vores sælgere," siger direktør Mette Rode Sundstrøm.

Lauritz.com har mere end 1,2 mio. registrerede kunder og dagligt ca. 130.000 besøg på websitet og appen.

BRANCHENYT
Læs også