Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Hackergruppes svindelanklage skaber børsuro i Kina

En af Kinas største kemikoncerner, Tianhe Chemicals, er kommet i bølgegang på børsen efter anklager om massiv svindel.

Foto: Imaginechina via AP

En udløber af aktivisthackergruppen Anonymous, der kalder sig Anonyme Analytikere (Anonymous Analytics), har offentliggjort en 67 sider lang rapport med flere anklager om urent trav. Blandt andet skal selskabet have overdrevet sin omsætning og indtægter, givet modstridende skatteoplysninger, og ført to regnskaber, skriver CNN Money.

Selskabet selv afviser beskyldningerne, og hævder at det er ramt af spekulanter, der profiterer af, at aktiekursen kommer under pres. Det Hongkong-noterede selskab vil nu udarbejde en rapport, der adresserer og tilbageviser beskyldningerne så hurtigt som muligt.

Kemikoncernen med en markedsværdi på omkring 44 mia. kr., faldt tirsdag med 5 pct. og har onsdag været i børspause på selskabets eget initiativ.

Bank of America og UBS, der var blandt de banker, der stod bag børsnoteringen af selskabet tidligere i år, har ifølge Bloomberg News midlertidigt suspenderet deres anbefalinger af aktien, indtil der kommer en afklaring.

Spekulanter har ved tidligere lejligheder angrebet andre kinesiske selskaber med tilsvarende påstande om svindel og regnskabsfejl. Anonymous Analytics har eksempelvis fremsat anklager mod teknologivirksomheden Qihoo 360, men uden at beskyldningerne fik varig effekt på kursen, skriver CNN.

BRANCHENYT
Læs også