Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her finder virksomhederne deres medarbejdere

Danske virksomheder bruger flere og flere kanaler til at finde nye medarbejdere.

LinkedIn er en af de foretrukne steder, som virksomheder bruger til at finde nye medarbejdere.  Foto: Paul Sakuma/AP

Når danske virksomheder skal finde nye medarbejdere, vælger de fleste stadig at bruge traditionelle kanaler som jobportaler og annoncer i aviser, men virksomheder bruger i stigende grad også andre kanaler. Det viser en undersøgelse som Konsulenthuset Ballisager har lavet blandt mere end 700 offentlige og private virksomheder.

Her er listen over de kanaler, som virksomheder bruger til at finde deres medarbejdere:

  • Ser man på både private og offentlige virksomheder slår 69 pct. af virksomheder et opslag op på jobportaler eller i aviser, når de er på jagt efter nye medarbejdere.
  • 57 pct. af alle virksomheder søger i deres netværk, når de skal have fat i en ny medarbejder. Blandt de private virksomheder er det 66 pct., der bruger netværk til at finde nye medarbejdere. Dermed er netværket altså den fortrukne rekrutteringsmåde for de private virksomheder.
  • Uopfordrede ansøgninger benytter 32 pct. af virksomhederne sig af, når de søger nye medarbejdere. Det er især hos de private virksomheder, at det kan betale sig sende en uopfordret ansøgning.
  • Det sociale medie Linkedin bruger 28 pct. af virksomhederne, når de søger nye medarbejdere i år. For bare tre år siden var det kun tre pct. af virksomhederne, der brugte Linkedin.
  • 27 pct. af virksomhederne kigger internt i organisationen, når de skal besætte en ny stilling. Hos de private virksomheder søgte 29 pct. blandt interne kandidater i virksomheden ved den seneste ansættelse.
  • 22 pct. af virksomheder søger efter de rette medarbejdere i CV-databaser hos f.eks. Jobnet eller Jobindex, når de er på jagt efter en ny medarbejder.
  • Vikar- og rekrutteringsbureauer er en af de rekrutteringsformer, som vinder frem hos virksomhederne. I år bruger 21 pct. af virksomhederne bureauerne til finde kandidater. Af de private virksomheder er det 27 pct. som brugte et bureau ved seneste ansættelse.

Undersøgelsen bygger på svar fra 724 virksomhederne, der er blevet bedt om at svare på hvilke kanaler de brugte til den seneste ansættelse.

BRANCHENYT
Læs også