Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Disney udvider Star Wars-galaksen

Nye film og andet indhold med filmserien som udgangspunkt er på vej.

Disney vil lancere minimum en Star Wars film årligt og udgive adskillelige andre Star Wars-serier, -bøger og -videospil. Foto: Andres Kudacki/AP

I 2012 solgte George Lucas, manden bag de ikoniske Star Wars-film, sit firma til Disney for 4 mia. dollar. Fra næste år vil Disney lancere minimum en Star Wars-film om året og nye tegneserier, romaner, videospil og forlystelsesparkattraktioner er på trapperne.

Fredag begynder desuden en ny, animeret serie "Star Wars Rebels" på Disney Channel, som vil blive vist i 163 lande. Det skriver Wall Street Journal.

- Der er et stort pres, fordi det er Star Wars og alt med Star Wars er nødt til at være fantastisk. Jeg har siddet sammen med filmskabere samt forfattere og talt med dem om, hvad de elsker ved Star Wars, siger Kiri Hart, Disneys manuskriptforfatter, koordinator og overvåger af alt med Star Wars-indhold.

Den nye series handling udspiller sig før de originale Star Wars film. Disneys opgave er at tiltrække nyt publikum, inklusive de nuværende børn og folk i Kina og andre udviklingslande, som ikke er vokset op med Prinsesse Leia og Luke Skywalker. Efter Disneys køb af Marvel i 2009 er et nyt yngre, mandligt publikum blevet en større del af virksomhedens indtjeningsgrundlag. Disney håber, at serien vil genantænde Star Wars gnisten og skabe salg af mere legetøj, t-shirt, merchandise mv.

BRANCHENYT
Læs også