Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Danish Crown genopliver børsplaner

Verdens største eksportør af svinekød, Danish Crown, har atter fundet overvejelserne om en børsnotering frem fra skuffen, en notering der skal understøtte fremtidige vækstplaner i blandt andet Tyskland.

Danish Crown overvejer igen en børsnotering, idet fremtidige ekspansionsplaner i udlandet kræver finansiering.

Slagterigiganten Danish Crown har efter tre års pause igen pustet liv i overvejelserne om en børsnotering.

Slagterigiganten droppede ellers en børsnotering i 2011, men Finans erfarer fra en række kilder med indgående kendskab til overvejelserne, at ledelsen i Danish Crown nu igen kigger på mulighederne for at sende Europas største svineslagteri på børsen.

Flere kilder siger, at koncernens tanker om en mulig børsnotering igen er blevet aktuelle, idet Danish Crown-ledelsen har fremtidige ekspansionsplaner i blandt andet Tyskland, og at obligationsudstedelser ikke vil være nok til at finansiere planerne fremadrettet.

Ifølge Finans’ oplysninger er der ikke truffet en endelig beslutning endnu, da ledelsen i Danish Crown stadig overvejer flere muligheder. Selskabet er således heller ikke så langt i processen, at man har valgt egentlige banker, men koncernen har dog været i kontakt med flere investeringsbanker for at lufte ideen.

Klar til at trykke på knappen

Danish Crown ændrede i slutningen af 2010 sin selskabsstruktur og dannede et aktieselskab, som åbnede døren til en børsnotering, hvilket ledelsen dengang annoncerede, at man overvejede. Planerne blev dog aldrig ført ud i livet, på trods af at de omkring 8.500 landmænd der ejer Danish Crown allerede dengang var under økonomisk pres og havde brug for kapital.

I kølvandet på den ændrede selskabsstruktur, har koncernen også ændret sin regnskabspraksis, og aflægger i dag regnskab efter IFRS standard, hvilket er et lovkrav for at blive børsnoteret.

Mens overvejelserne om en børsnotering er tilbage på Danish Crowns bord, vil det ikke være lige med det samme, men derimod når koncernen skal til at ekspandere i blandt andet Tyskland. Dermed tyder alt på, at vi skal hen i andet halvår af 2015, men koncernen er 100 procent juridisk og administrativt klar til at trykke på knappen, siger kilder.

»Vi skaffede os nogle muligheder dengang (i 2011), for at hente kapital fra andre kapitalkilder end vores andelshavere. Hvorvidt vi så ville gøre brug af det, det har vi ikke truffet beslutning om,« siger bestyrelsesformanden i Danish Crown, Erik Bredholt.

 

BRANCHENYT
Læs også