Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Derfor må du gerne dagdrømme på jobbet

Hvis din chef tager dig i at sidde og dagdrømme, kan du forsvare dig selv med, at det rent faktisk gør dig mere effektiv, viser en ny undersøgelse.

Man skulle tro, at dagdrømmeri er spild af tid, når man skal arbejde effektivt – men det er det ikke, tyder et nyt studie på, skriver cornell.edu ifølge Videnskab.dk.

I hvert fald er mennesker bedre til at løse mentale opgaver, når de både aktiverer de dele af hjernen, vi bruger, når vi fokuserer på en opgave, og de dele, som vi bruger, når vi dagdrømmer.

»Den fremherskende opfattelse er ellers, at vi ved at aktivere de hjerneområder, som bliver kaldt ’standard-netværket’, svækker evnen til at løse opmærksomhedskrævende opgaver. Simpelthen fordi det netværk er forbundet med, at vi lader tankerne vandre.«

Læs også hos Videnskab.dk: Tag testen: Har du en effektiv hjerne?

»Vores undersøgelse er den første til at demonstrere det modsatte – at vi også kan forbedre ydeevnen ved at engagere standard-netværket,« siger hjerneforsker ved Cornell University, Nathan Spreng.

Han vurderer, at det er sådan, fordi vi i hverdagen løser opgaver ved at forholde os til vores tidligere erfaringer. Så det er sådan, vores hjerner fungerer.

Andre artikler på Videnskab.dk:

Duft af rosmarin kan booste din hjerne

Hjerneskanninger afslører din sex-fantasi

Tag et smugkig på verdens mikroskopiske vidundere

Læs også
Top job