Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Ryanair smider bombe i Aarhus Lufthavn

Flyselskabet lukker flere ruter i Aarhus Lufthavn, som nu står til at miste op mod 50.000 passagerer årligt.

Arkivfoto

Mens passagererne er flygtet fra Aarhus Lufthavn de seneste år, har de dårlige nyheder stået i kø i Tirstrup, og her kommer endnu en: Det irske lavprisselskab Ryanair har fra 2015 besluttet at lukke ruterne til Alicante, Girona-Barcelona, Palma de Mallorca og muligvis også til Málaga, skriver luftfartssitet check-in.dk.

Aarhus Lufthavn

Passagertal 2014

Tal i parentes er procenvis nedgang i forhold til 2013.

  • Januar: 26.825 (-8 pct.)
  • Februar: 27.214 (-5,7 pct.)
  • Marts: 33.577 (-6,6 pct.)
  • April: 35.552 (-19,2 pct.)
  • Maj: 39.501 (-13,8 pct.)
  • Juni: 44.356 (-7,1 pct)
  • Juli: 38.578 (5,4 pct.)
  • August: 37.890 (-1,2 pct.)
Desuden bliver Ryanairs London-rute fra Aarhus beskåret kraftigt, så der i uden for højsæsonen – fra august til marts - blot vil være fire ugentlige afgange mod dagligt i dag.

Ruten til Malaga forsøger Ryanair at opretholde i højsæsonen, men det er endnu ikke sikkert, skriver check-in.dk.

Ryanair har de seneste måneder gjort sit indtog i flere europæiske hovedlufthavne – herunder i København – og det er det, som Aarhus nu betaler prisen for, oplyser flyselskabet.

"Det har været nødvendigt at fjerne ruterne fra Aarhus Lufthavn, da vi har brug for flyene til vores ekspansion i de europæiske storlufthavne," siger Elina Hakkarainen, Manager Scandinavia & Baltics, til check-in.dk.

Rutelukningerne er et alvorligt slag for Aarhus Lufthavn, der nu ser ud til at miste op mod 50.000 passagerer.

Siden 2012 har lufthavnen mistet omkring 70.000 passagerer, og 2014 tegner til at blive det ringeste år for lufthavnen i mindst 35 år.

I slutningen af april blev lufthavnens fem ejerkommuner – Aarhus, Randers, Favrskov, Norddjurs og Syddjurs – enige om at investere et tocifret millionbeløb i håbet om at sikre flere passagerer og flere ruter til Tirstrup.

Beslutningen blev taget, efter at Aarhus Lufthavn i 2013 kom ud med et underskud på godt 16 mio. kr., som primært de aarhusianske skatteborgere måtte betale.

Med udsigten til det tocifrede millionbeløb udtalte direktør Peter Høgsberg, at han tror på, at Aarhus Lufthavn kan konkurrere med bl.a. konkurrenterne i Aalborg og Billund i fremtiden og kapre flere kunder, som er nøglen til en sund forretning.

Men det er ikke lykkedes at tiltrække én eneste ny rute, og Ryanairs tilbagetog giver nu lufthavnen endnu flere bekymringer.

Læs også
Top job