Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

TDC: Blockbuster skal udleje mindst 2,5 mio. videoer om året

Inden jul lancerer TDC sin digitale videokiosk Blockbuster. Målet er at vokse til et trecifret millionbeløb.

Blockbusters nu lukkede butik på Randersvej, Aarhus.  Gorm Branderup

Inden jul lancerer TDC A/S sin digitale videokiosk Blockbuster - brandet, som koncernen sidste år købte ud af den konkursramte kioskkæde. I modsætning til Netflix' og HBO's all you can eat-modeller, skal Blockbuster tilbyde stykvis leje af bl.a. premierefilm: 49 kr. for leje og 149 kr. for køb.

Ambitionen er at nå en trecifret millionomsætning i løbet af tre år, fortæller mediedirektør i TDC Group Ulf Lund

Blockbuster

Lanceres inden jul.

Premierefilm udlejes for 49 kr. og sælges for 149 kr.

Som i den traditionelle videokiosk falder prisen på film efterhånden.

Vil TDC tælle 6.500 film og "en masse" tv-serier.

Har indgået aftale med Nordisk Film om at vise alle distributørens film.

. En hurtig omregning vil vise, at en nettoomsærning på 100 mio. kr. svarer til 2,5 mio. udlejede premierefilm eller 840.000 solgte film.

Tidligere har TDC's streamingtjeneste Youbio, trods voksende interesse fra danskerne, ikke leveret de ønskede resultater. Men Blockbuster, som TDC har investeret et "pænt tocifret millionbeløb i" er målrettet et særligt hul i markedet, hvor dvd-salget tidligere har været, siger Ulf Lund.

»Markedet for DVD-salg falder bort, men hvor går man så hen, hvis man gerne vil se de nyeste film? På Netflix er filmene mindst et år gamle. Vi tror, at der er et hul i markedet, og at det kan fyldes af tjenester som Blockbuster,« siger han.

 

»Blockbuster bliver ikke alene på markedet. Men vi satser på at være markedsledende,« siger han med  henvisning til bl.a. Itunes, der også udlejer film stykvist.

Skal Blockbuster nå et trecifret millionbeløb, kræver det som et absolut minimum og rundt regnet, at tjenesten udlejer 2,5 mio. premierefilm eller sælger 840.000. 

Det forekommer rimeligt, vurderer analytikere. Med Blockbuster fjerner TDC sig nemlig fra mastodonter som Netflix, som koncernen tidligere har indrømmet nederlag til og vanskeligt kan konkurrere med. Samtidig har gruppen, qua sin omfattende kontaktflade med danskerne, en massiv markedsføringsmuskel.

»Det burde bestemt være muligt,« siger Morten Imsgard med henvisning til, at TDC-gruppen fordoblede sin video on demand-aktivitet fra 2012 - 2013, »Men det handler om at blive den primære udlejningsplatform, og det kræver, at man har det bedste indhold til danskerne.«


Samme melding lyder fra Michael Friis Jørgensen, analytiker, Alm. Brand.

»Det handler om indhold, indhold, indhold. Får Blockbuster det rigtige indhold, kan det skabe sig en unik plads på markedet for udlejningsfilm i Danmark,« siger han.

Indtil videre har TDC lavet aftale med Nordisk Film, en af Danmarks største filmdistributører. Det kan være, at det bliver nødvindigt at få andre store, som SF Film eller Metronome med, påpeger han.

For kunder, der er vant til at betale 79 kr. om måneden for Netflix' buffet - eller 149 kr. for en dvd - kan 49 kr. for en enkelt lejefilm måske lyde dyrt. Men det er ikke nødvendigvis et problem, mener analytikerne.

» Jeg tænker af og til på, om man prissætter sine film for højt. 49 kr. er det samme som de fysiske medier kostede, da man havde butikker og skulle betale husleje. Men hvis andre tjenester tager 49 kr., giver det ikke mening for TDC at starte en priskonkurrence på det her,« siger Morten Imsgard, Sydbank.

BRANCHENYT
Læs også